Dacourt: Boloni este unul dintre cei mai neînsemnaţi antrenori pe care i-am avut

Mijlocaşul francez Olivier Dacourt, care şi-a reziliat, luni, contractul cu Standard Liege, a declarat că motivul pentru care a plecat de la formaţia belgiană este tehnicianul român Ladislau Boloni, pe care l-a numit "unul dintre cei mai neînsemnaţi antrenori pe care i-a avut", informează rtlinfo.be.

15 afișări
Imaginea articolului Dacourt: Boloni este unul dintre cei mai neînsemnaţi antrenori pe care i-am avut

Mijlocaşul francez Olivier Dacourt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Antrenorul nu m-a respectat. Dacă nu mai continui este pentru că el a vrut să mă umilească. Boloni m-a ţinut în priză, sâmbătă şi duminică, ştiind că mă va trimite în tribune la meciul cu Genk. Eu nu am venit la Standard pentru bani, deoarece într-un an câştigam cât am obţinut într-o lună în Italia. Dacă am venit aici a fost de plăcere şi pentru a aduce plusul meu de experienţă tinerilor jucători. Am disputat opt jocuri, inclusiv trei în calitate de titular. Când am început să mă adaptez, antrenorul nu m-a mai folosit. Boloni e unul dintre cei mai neînsemnaţi antrenori pe care i-am avut, în special din punct de vedere uman. Mai mult decât atât, el nu e nici ajutat pentru că are un antrenor secund incompetent", a declarat jucătorul francez în vârstă de 35 de ani, pentru cotidianul Le Soir.

Mijlocaşul Dacourt şi gruparea Standard Liege au decis "de comun acord" să pună capăt colaborării, a anunţat, luni, campioană a Belgiei. Dacourt semnase, în septembrie 2009, un contract valabil până în iunie din postura de jucător liber după ce plecase de la Fulham.

De asemenea, Dacourt a criticat şi modul în care tehnicianul român efectuează antrenamentele: "Niciodată nu am jucat un 9 contra 9 pe o jumătate de teren ca la toate celelalte cluburi, sau măcar dintr-o atingere. Când ştii ce înseamnă nivelul înalt şi când vezi că la Standard antrenamentele nu încep niciodată la timp, când programul zilnic se schimbă mereu şi când nimic nu este organizat, ne punem întrebări. Boloni a sosit într-o continuitate. Echipei Standard i-a luat cinci ani să construiască şi, într-un an, este pe cale să distrugă totul. Este trist".

Format la Strasbourg (1992-1998), Olivier Dacourt a fost convocat de 21 de ori în echipa Franţei în perioada 2001 - 2004. El a mai jucat la Everton, Lens, Leeds, AS Roma, Inter Milano şi apois Fulham.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici