Opt stranieri convocaţi de Piţurcă au jucat la echipele lor de club

Opt din cei 13 stranieri convocaţi de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile cu Serbia şi Austria, din preliminariile Cupei Mondiale, au evoluat, în ultimele două zile, la echipele lor de club.

16 afișări
Imaginea articolului Opt stranieri convocaţi de Piţurcă au jucat la echipele lor de club

Opt din cei 13 stranieri convocaţi de Piţurcă au jucat la echipele lor de club (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

Maximilian Nicu, convocat în premieră la naţionala României, a fost integralist în partida pe care echipa sa, Hertha Belin, a câştigat-o sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei Bayer Leverkusen, cu scorul de 1-0 (0-0), în etapa a XXIV-a a campionatului Germaniei. El a contribuit la singurul gol al partidei, marcat de Voronin, în minutul 50.

În Olanda, Mihăiţă Neşu a fost integralist la FC Utrecht, duminică, în meciul pierdut în faţa echipei AZ Alkmaar, pe teren propriu, scor 0-1.

Florentin Petre a fost titular, în Rusia, la Terek Groznâi, în meciul de pe teren propriu cu Spartak Nalcik, scor 1-0, din prima etapă a campionatului. Petre a evoluat până în minutul 89.

În Italia, Paul Codrea a evoluat pe toată durata partidei pierdute de echipa sa, Siena, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-5, în faţa formaţiei AC Milan.

Tot în Serie A, Cristian Chivu şi Adrian Mutu au fost titulari în partida dintre Internazionale Milano şi Fiorentina, scor 2-0, din etapa a XXVIII-a. Chivu a evoluat la Inter o repriză, iar Mutu a fost integralist la Fiorentina.

 

În Germania, Ciprian Marica a jucat 64 de minute în meciul pierdut de VfB Stuttgart, duminică, în deplasare, scor 0-4, în faţa echipei Werder Bremen.

În Portugalia, Cristian Săpunaru a fost integralist în meciul câştigat de FC Porto, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), în faţa echipei Naval, în etapa a XXII-a a campionatului Portugaliei.

Stranierii care nu au evoluat în week-end-ul trecut sunt Răzvan Cociş, Ionuţ Mazilu, Răzvan Raţ, Cosmin Contra şi Mirel Rădoi.

Răzvan Cociş nu a fost convocat, sâmbătă, la Lokomotiv Moscova, pentru meciul cu FK Himki, din prima etapă a campionatului Rusiei, scor 1-1.

În Ucraina, Răzvan Raţ a fost rezervă la partida câştigată de Şahtior Doneţk, cu scorul de 3-0, în etapa a XX-a a campionatului. De asemenea, Ionuţ Mazilu nu a avut ocazia să joace la Arsenal Kiev în meciul de pe teren propriu cu Tavria Simferopol, programat iniţial sâmbătă, partida fiind amânată din cauza zăpezii.

În Spania, Cosmin Contra nu a evoluat la Getafe în partida din deplasare cu Valladolid, pierdută cu scorul de 0-1, în etapa a XXVII-a a campionatului.

Mirel Rădoi, jucător legitimat la Al Hilal, nu a avut programat în week-end niciun meci, echipa sa urmând să evolueze, marţi, în deplasare, în compania formaţiei Pakhtakor Taşkent, în Liga Campionilor Asiei.

Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat următorii 13 stranieri pentru partidele cu Serbia şi Austria: Cosmin Contra (Getafe), Cristian Săpunaru (FC Porto), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Mirel Rădoi (Al-Hilal), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (FC Utrecht), Paul Codrea (Siena), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Maximilian Nicu (Hertha Berlin), Florentin Petre (Terek Groznâi), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev).

Maximilian Nicu a fost convocat sub rezerva dobândirii cetăţeniei române, până la ora meciului.

Meciul România - Serbia va avea loc în 28 martie, de la ora 20.45, la Constanţa, iar partida Austria - România se va disputa în data de 1 aprilie, de la ora 20.30, la Klagenfurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici