Organizatorii aşteaptă 10.000 de participanţi la Semimaratonul Bucureşti

Ediţia a patra a OMV Petrom Bucharest International Half Marathon, care va avea loc în 16-17 mai, va reuni la start aproximativ 10.000 de participanţi, conform estimărilor organizatorilor, Asociţaia Bucharest Running Club, făcute luni, într-o conferinţă de presă.

261 afișări
Imaginea articolului Organizatorii aşteaptă 10.000 de participanţi la Semimaratonul Bucureşti

Organizatorii aşteaptă 10.000 de participanţi la Semimaratonul Bucureşti (Imagine: Marius Dumbraveanu/Arhiva Mediafax Foto)

"La ediţia trecută am avut la start peste 8.000 de participanţi, iar anul acesta sperăm să depăşim 10.000. Până în prezent înscrierile la semimaraton sunt mai numeroase decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem alergători din peste 40 de ţări. Există deja o mare comunitate de alergători români care participă la competiţiile interne, dar şi internaţionale. Parcurile sunt pline de oameni care fac mişcare şi acestea sunt lucrurile cele mai frumoase care le generează organizarea unor astfel de evenimente. Ca de obicei, startul se va da din Piaţa Constituţiei", a declarat preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen.

Pe lângă cursa de 21,097 km a semimaratonului, duminică, 17 mai, se vor organiza şi curse de 10 km, ştafetă 4x5 km, cursa populară de 3,6 km.

Cursele semimaraton, ştafetă şi cursa individuală de 10 km vor avea premii în bani, pentru câştigătorii celelorlalte categorii fiind oferite recompense în produse şi servicii.

Concursurile destinate copiilor vor avea loc sâmbătă, 16 mai, şi vor fi organizate pe categorii de vârstă, între 6 şi 12 ani. Distanţa pe care copiii trebuie să o pargurgă este de 0,85 km până la 7 ani, şi 1,4 km, până la 12 ani.

Traficul rutier va fi restricţionat în cele două zile, pe mai multe străzi din centrul Capitalei, pentru Semimaratonul Internaţional, Cursa Populară şi Crosul Copiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici