Organizatorii Beijing 2022 confirmă că 11 persoane au fost spitalizate cu COVID-19

Unsprezece persoane participante la Jocurile Olimpice de iarnă din China au fost spitalizate, după ce au contractat COVID-19, au anunţat organizatorii Beijing 2022.

247 afișări
Imaginea articolului Organizatorii Beijing 2022 confirmă că 11 persoane au fost spitalizate cu COVID-19

Doctorul Brian McCloskey, preşedintele Grupului de experţi medicali de la Beijing 2022, a confirmat că persoanele infectate au fost duse la spital după ce au prezentat un simptom, dar niciuna nu a fost considerată grav bolnavă, informează insidethegames.biz.

Vestea vine după ce ultimele cifre publicate de Beijing 2022 au dezvăluit alte 32 de cazuri asociate cu Jocurile.

Printre aceste cifre se numără nouă atleţi şi oficiali ai echipelor, iar 23 de cazuri provin de la alţi membri ai personalului Jocurilor.

În total, 17 din cele 32 de cazuri au fost identificate în cadrul sistemului cu circuit închis, în timp ce celelalte au provenit din testele efectuate la Aeroportul Internaţional Beijing Capital.

Cel mai recent număr zilnic de cazuri este mai mare decât în ziua precedentă, în timp ce organizatorii continuă să se lupte cu răspândirea COVID-19 cu doar două zile înainte de deschiderea Jocurilor.

Potrivit Beijing 2022, un total de 232 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus de la 23 ianuarie, când a intrat în funcţiune „sistemul de gestionare în circuit închis" al organizatorilor, care separă participanţii la Jocuri de populaţia locală.

„Marea majoritate a persoanelor care au fost testate pozitiv se simt bine, multe dintre ele sunt asimptomatice", a declarat McCloskey, fost director pentru sănătate globală la Public Health England şi care a fost implicat în planificarea sanitară a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2012 de la Londra

„Au fost 11 persoane spitalizate, pentru că au avut un simptom, dar niciuna dintre acestea nu este grav bolnavă în vreun fel."

Doi membri ai echipei de schi alpin a Suediei se numără printre ultimii care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la sosire.

Comitetul Olimpic Suedez (SOK) a confirmat cele două noi cazuri, dar a refuzat să dea numele persoanelor infectate.

Sara Hector, schioare în formă la slalom uriaş, şi Anna Swenn-Larsson, o altă speranţă de medalie, se aflau printre cei aflaţi la bordul avionului ce a zburat de la Stockholm la Beijing.

Dar, s-a raportat că Hector, medaliată în ultimele cinci curse de slalom uriaş, şi Swenn-Larsson, medaliată mondială în 2019, au fost testate negativ.

Hector conduce în clasamentul Cupei Mondiale la această disciplină, cu aproape 100 de puncte şi este de aşteptat să o provoace pe campioana olimpică în exerciţiu, Mikaela Shiffrin din Statele Unite, pentru aurul de la Beijing.

Comitetul Olimpic Norvegian a confirmat, de asemenea, că doi membri anonimi ai delegaţiei echipei au fost testaţi pozitiv după ce au coborât din acelaşi avion cu schiorii suedezi.

Atât Norvegia, cât şi Suedia au fost deja afectate de cazuri de COVID-19, printre care şi schiorul suedez de fond Leo Johansson.

Johansson a înregistrat două teste pozitive la sosire, în ciuda faptului că a returnat şase rezultate negative înainte de a pleca în China, potrivit SOK.

Schiorii de fond norvegieni Heidi Weng şi Anne Kjersti Kalvå au fost depistaţi pozitiv săptămâna trecută, cea din urmă fiind înlocuită acum de Ragnhild Haga.

Norvegianul Simen Hegstad Krüger, dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, nu-şi va putea apăra titlul la schiatlon pe 30 de kilometri, după ce a contractat virusul.

Un alt sportiv care a fost depistat pozitiv după ce a ajuns în China a fost snowboarderul elveţian Nicolas Huber.

Acesta, în vârstă de 27 de ani, urma să concureze în proba masculină de slopestyle şi se pare că nu are niciun simptom şi va fi supus unor noi teste COVID-19, după ce a fost izolat în camera sa.

Patinatorul artistic canadian Keegan Messing aşteaptă, de asemenea, rezultatele a două teste pentru a putea călători la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici