Oţelul Galaţi neagă o posibilă retragere din campionat înainte de finalul sezonului

Conducerea clubului Oţelul Galaţi infirmă, marţi, zvonurile potrivit cărora va retrage echipa din campionat, decizie care, conform ROAF, ar duce la pierderea cu scorul de 0-3 a tuturor meciurilor din retur şi ar avantaja Steaua în lupta pentru titlul de campioană cu ASA Târgu Mureş.

127 afișări
Imaginea articolului Oţelul Galaţi neagă o posibilă retragere din campionat înainte de finalul sezonului

Oţelul Galaţi neagă o posibilă retragere din campionat înainte de finalul sezonului (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, oficialii gălăţeni susţin că echipa, care a retrogradat matematic după înfrângerea cu Astra Giurgiu de luni, va respecta competiţia până la sfârşit.

"FC Oţelul Galaţi ţine să infirme cu vehemenţă zvonostica legată de o posibilă retragere a echipei din campionat. Deşi înfrângerea din ultima etapă a consemnat retrogradarea din punct de vedere matematic, Oţelul va respecta competiţia, aşa cum a făcut-o şi până acum, şi va disputa ultimele partide din actualul sezon. Din respect pentru suporteri, aceştia vor avea intrarea liberă la meciurile rămase de disputat pe teren propriu. În acelaşi timp, ne dorim să ne despărţim de Liga I, competiţie pe care am fost angrenaţi fără întrerupere aproape un sfert de secol, cu o victorie de onoare la Târgu Mureş", se menţionează în comunicatul citat.

În ultimele zile, în presa online au apărut informaţii potrivit cărora Oţelul Galaţi, echipă care a învins Steaua cu scorul de 2-1, poate decide campioana în acest an prin retragerea din campionat înainte de disputarea ultimei etape. Conform ROAF, în cazul retragerii, Oţelul pierde toate meciurile disputate în retur cu scorul de 0-3, iar Steaua ar avea trei puncte în plus care o pot ajuta să câştige titlul.

În momentul de faţă, cu trei etape înainte de finalul sezonului, ASA Târgu Mureş ocupă prima poziţie a clasamentului Ligii I, cu doar un punct în faţa ocupametei locului secund, Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici