Pandurii Târgu Jiu - Rapid, scor 1-1, în Liga I

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a remizat, duminică, scor 1-1 (0-1), cu echipa Rapid Bucureşti, într-o partidă disputată pe teren propriu, contând pentru etapa a XV-a a Ligii I.

12 afișări
Imaginea articolului Pandurii Târgu Jiu - Rapid, scor 1-1, în Liga I

Ioniţă Alexandru, autorul golului formaţiei Rapid (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Rusu '68, pentru gazde, respectiv Ioniţă '21, pentru oaspeţi.

0-1: Ioniţă a deschis scorul cu un şut din întoarcere, la colţul scurt, de la aproximativ 14 metri, care a lovit şi bara din dreapta a porţii lui Răzvan Stanca.

1-1: Rusu a încercat să centreze în careu însă mingea s-a dus în plasă, Bornescu fiind surprins de traiectoria balonului.

Pandurii: 1. Stanca - 14. Popete, 18. Martinovici, 4. Chibulcutean, 29. Grecu - 8. I. Stancu (10. Hidişan '46), 16. Rusu, 5. Păcurar, 11. Lazici (17. Nalaţi '76) - 23. Raskovici (9. Tilincă '69), 23. Stromajer. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Rapid: 33. Bornescu - 2. Helder (13. Păun '71), 23. M. Constantin, 32. Iencsi, 19. Bozovici - 29. Buga, 6. Matici (23. Ad. Iordache '66), 20. Şt. Grigore (9. Răduţă '71), 10. Herea - 11. Ioniţă, 30. Spadacio. Antrenor: Nicolae Manea.

Cartonaşe galbene: Stancu '20, Rusu '27, Păcurar '83, Nalaţi '87 / Buga '53, Matici '65

Arbitri: Sebastian Colţescu - Octavian Şovre, Dorin Mudura - Teodora Albon.

Observatori: Ioan Igna, Gheorghe Nedelescu.

La partidă au asistat aproximativ 7000 de spectatori, între care şi un grup de aproximativ 200 de suporteri ai echipei Rapid.

Manea: E un rezultat echitabil

"Eram sigur că o să avem un meci dificil aici la Târgu Jiu şi nu neapărat prin prisma locului ocupat de Pandurii Târgu Jiu în acest moment ci mai ales prin tradiţia meciurilor directe pentru că nu prea am câştigat pe aici pe la Târgu Jiu. Eu nu zic că Rapid se poate considera norocoasă cu acest rezultat de egalitate, se poate considera norocoasă la ocaziile pe care le-a ratat Pandurii, dar ghinionistă la golul pe care l-a primit. La fel şi Pandurii se poate considera norocoasă şi că dacă Ioniţă marca pentru 2-0 se puteau întâmpla multe. Într-un meci se întâmplă să şi ratezi, dar şi să dai goluri întâmplătoare. Per ansamblu a fost un joc bun şi s-a văzut că imediat după ce am fost egalaţi am băgat al doilea vârf. Deci am dorit să câştig aici şi n-am reuşit. Eu spun că e un rezultat echitabil", a spus Manea.

Nicolae Manea a precizat că golul marcat de Adrian Rusu a fost unul din întâmplare. "Anul trecut am pierdut la Târgu Jiu iar acum câţiva ani am făcut egal şi acum iar egal. Şi nu ascund că am vrut foarte mult să ne impunem aici pentru a rămâne în grupul acelor echipe care se bat pentru primele locuri. Trebuie să mă declar mulţumit în final şi cu un punct pentru că, mai ales în prepriza a doua, gazdele au jucat destul de bine. Îmi pare rău că practic am fost egalaţi din întâmplare, pentru că nu ştiu dacă Rus chiar a vrut să şuteze, el a vrut să centreze, a lovit-o prost şi s-a dus în poartă. Dar mai puţin contează asta, şi noi am avut ocazii de a marca şi n-am făcut-o. Până la urmă e un rezultat echitabil şi am cucerit un punct preţios care ne ţine acolo aproape de echipele fruntaşe", a menţionat antrenorul.

Tehnicianul grupării giuleştene a afirmat că echipa Pandurii era într-o situaţie dificilă la ora meciului cu Rapid, însă a avut de partea sa publicul. "Rapid e o echipă care mobilizează adversarii şi eu spun că nici un meci, cel puţin de când am preluat eu echipa, nu am avut nici un meci uşor. Rapid mobilizează pe oricine şi toţi vor să bată pe Rapid. De aceea eu le spun mereu jucătorilor că dacă nu ne ridicăm cel puţin la nivelul lor ca dorinţă şi agresivitate pe teren avem probleme. Pandurii era azi într-o situaţie dificilă dacă pierdea îi era mult mai greu. Au mizat pe sprijinul publicului şi s-au mobilizat dorind victoria. La fel de mult am dorit-o şi noi dar asta e, n-avem ce să facem", a mai spus Manea.

Ciobotariu: Sunt dezamăgit pentru că noi puteam câştiga meciul

"Sunt nemulţumit de rezultat, dar sunt mulţumit de joc, pentru că echipa a avut atitudine şi au dorit foarte mult să câştige acest joc, însă ratăm foarte mult. Ne-am creat foarte multe situaţii de gol, printre care două-trei ocazii clare, dar n-am reuşit să marcăm. Am primit un gol foarte uşor şi am fost nevoiţi să începem de la 0-1. Dar sunt mulţumit de joc per ansamblu, însă nu şi de rezultat. Puteam să câştigăm acest joc. Am întâlnit un adversar puternic. Rapid e o echipă din fruntea clasamentului. Este un punct câştigat pentru noi pentru că am jucat contra Rapidului, o echipă care va trage la titlu, o echipă mare şi puternică. Sunt totuşi dezamăgit pentru că noi azi puteam câştiga meciul. Dacă ne uităm la numărul ocaziilor de gol cred că am fost peste ei", a spus Ciobotariu.

Liviu Ciobotariu a explicat că misiunea echipei sale a fost îngreunată de lipsa de concentrare, precum şi de starea terenului.

Tehnicianul grupării gorjene a precizat că dacă ar avea patru jucători ca Rusu nu ar mai fi învins de nicio echipă în Liga I. "Am spus că vor juca cei care îşi doresc să câştige aşa că nu sunt prea multe experienţe cu aceste schimbări de posturi. Am fost mulţumit de Rusu ca închizător, sunt foarte mulţumit de cum a jucat şi de spiritul lui de luptă. Dacă am patru ca Rusu în echipă nu ma mai bate nimeni. Aici vorbesc doar de spiritul de sacrificiu şi de luptător", a mai spus Ciobotariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici