Participarea lui Novak Djokovic la ATP Cup şi la Australian Open devine tot mai incertă

În contextul în care turneul de tenis interţări ATP Cup începe pe 1 ianuarie, există încă o mare incertitudine în ceea ce priveşte participarea numărului 1 mondial, Novak Djokovic, la acest eveniment, la care iniţial fusese anunţat pe postul de căpitan al echipei Serbiei.

438 afișări
Imaginea articolului Participarea lui Novak Djokovic la ATP Cup şi la Australian Open devine tot mai incertă

Participarea lui Novak Djokovic la ATP Cup şi la Australian Open devine tot mai incertă

Djokovic a refuzat în repetate rânduri să spună dacă este vaccinat împotriva Covid-19, deşi organizatorii Australian Open au insistat ca toţi jucătorii participanţi fie să aibă schema completă de vaccinare împotriva virusului, fie să obţină o scutire medicală.

În condiţiile în care jucătorii încep să sosească la Sydney pentru ATP Cup, luni încă nu era clar dacă Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, va participa la turneul pe echipe sau la Grand Slam-ul care urmează. În cazul în care sârbul nu se va prezenta, Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, va fi cel mai bun jucător de pe tabloul principal al Cupei ATP, acesta sosind deja la Sydney pentru a ajuta Rusia să-şi apere titlul obţinut la ultima ediţie

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, a câştigat un număr record de nouă titluri la Australian Open, inclusiv ultimele trei, iar şansele ca el să joace la Down Under păreau a se fi îmbunătăţit atunci când a fost anunţat component în echipa Serbiei pentru Cupa ATP.

Dar sâmbătă, un articol din cotidianul sârb Blic a afirmat că Djokovic nu va călători la Sydney pentru turneu, ceea ce sporeşte îndoielile şi cu privire la faptul că va juca la Melbourne Park, începând din 17 ianuarie.

Tatăl său, Srdjan, a declarat luna trecută la un canal de televiziune sârb că Djokovic se va retrage probabil de la turneul major, spunând că poziţia Tennis Australia privind vaccinarea obligatorie echivalează cu un „şantaj".

Rata de vaccinare în top 100 în tenisul masculin este de 95%, potrivit datelor ATP Tour.

Retragerea lui Djokovic nu va avea, însă, niciun impact asupra participării Serbiei la turneul dotat cu premii în valoare de 10 milioane de dolari, ordinea echipelor şi componenţa grupelor fiind deja stabilite pe 7 decembrie, pe baza clasării jucătorilor.

Datorită clasamentului mondial actual al lui Djokovic, Serbia a primit prima poziţie în clasamentul celor 16 echipe participante la Cupa ATP, ce va avea loc în perioada 1-9 ianuarie, şi a fost repartizată în Grupa A, alături de Norvegia, Chile şi Spania, la tragerea la sorţi de la începutul acestei luni.

Serbia, care a câştigat ediţia inaugurală a ATP Cup în 2020, e programată să debuteze sâmbătă în competiţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici