Partida Djokovici - Nadal se va juca în sesiunea de noapte, în ciuda reticenţei spaniolului

Mult-aşteptatul sfert de finală de marţi de la Roland Garros, dintre Novak Djokovici, numărul 1 mondial, şi Rafael Nadal, de 13 ori campion la Paris, a fost programat să se joace în controversata sesiune de nocturnă, în ciuda faptului că spaniolul şi-a exprimat rezervele faţă de acest lucru.

2291 afișări
Imaginea articolului Partida Djokovici - Nadal se va juca în sesiunea de noapte, în ciuda reticenţei spaniolului

Partida Djokovici - Nadal se va juca în sesiunea de noapte, în ciuda reticenţei spaniolului

Sesiunea nocturnă începe la ora locală 21.00 şi a fost introdusă pentru prima dată la ediţia din 2021 a turneului de Grand Slam pe zgură.

„Nu-mi plac sesiunile de noapte pe zgură. Sunt foarte sigur de asta", a declarat săptămâna trecută reporterilor Nadal, care se bucură de un statut aproape mitic la Roland Garros, unde are o statuie ridicată în onoarea sa.

„Nu-mi place să joc pe zgură în timpul nopţii, deoarece umiditatea este mai mare, mingea este mai lentă şi pot exista condiţii foarte grele, mai ales când este frig.

Cred că acest lucru face o mare diferenţă asupra modului în care joci tenis pe zgură în timpul nopţii şi în timpul zilei".

Adolescentul Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev au declarat amândoi că nu şi-ar dori ca sfertul lor de finală, tot marţi, să fie programat în sesiunea de noapte.

Meciul dintre spaniol şi german, al treilea favorit, a fost programat penultimul pe terenul Philippe Chatrier.

Rivalitatea Djokovici-Nadal este atât de populară încât regulile obişnuite tind să nu se aplice atunci când cei doi grei se confruntă la Roland Garros.

Anul trecut, în vreme de pandemie COVID-19, ora la care spectatorii trebuiau să părăsească arena a fost amânată pentru a permite fanilor să rămână mai mult timp la Roland Garros, când Djokovici l-a eliminat pe Nadal în semifinale, iar anul acesta, meciul va fi transmis gratuit pe Prime Video, au anunţat organizatorii.

Întrebat despre alegerea sa în timpul unui interviu televizat, Djokovici a spus zâmbind: „Pot spune doar că eu şi Rafa avem solicitări diferite".

"Ca jucători de top, avem cereri, dar aceste cereri nu sunt întotdeauna acceptate", a declarat el reporterilor, citat de Reuters.

„Directorul turneului, împreună cu televiziunea, cu televiziunile, cu radiodifuzorii, cred că în cele din urmă ei sunt cei care decid..., dacă vor meciul tău, ziua sau noaptea.

Trebuie doar să te adaptezi la asta. Evident, în funcţie de cu cine joci, uneori este favorabil să joci noaptea; alteori ziua. Nu există un standard sau o formulă care să funcţioneze întotdeauna".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici