Patru piloţi în lupta pentru titlu în Campionatul Naţional de Drift. Finala are loc în weekend pe Transilvania Motor Ring

Doi piloţi români şi doi din Bulgaria sunt implicaţi direct în lupta pentru titlul de la Clasa Pro în Campionatul Naţional de Drift, finala sezonului 2023 fiind programată să aibă loc la finalul acestei săptămâni pe circuitul Transilvania Motor Ring din judeţul Mureş, informează RoDrift.

57 afișări
Imaginea articolului Patru piloţi în lupta pentru titlu în Campionatul Naţional de Drift. Finala are loc în weekend pe Transilvania Motor Ring

Patru piloţi în lupta pentru titlu în Campionatul Naţional de Drift. Finala are loc în weekend pe Transilvania Motor Ring

Un total de 62 de piloţi din România, Bulgaria, Ungaria, Ucraina şi Norvegia sunt înscrişi la etapa care va decide campionii la ambele divizii în Campionatul Naţional de Drift. Principalul favorit pentru a câştiga titlul de campion absolut este bulgarul Nikola Popov (343p), în luptă aflându-se însă şi Gabi Imre jr (304p), Yordan Mladenov (296p) şi Natalia Iocsak (274p). De menţionat e faptul că învingătorul primeşte 100 de puncte.

Etapa va începe vineri, atunci când sunt programate doar antrenamente, ziua încheindui-se cu prezentarea piloţilor la Shopping City din Târgu Mureş. Ziua de sâmbătă va începe tot cu antrenamente, iar de la ora 15:00 vor începe calificările atât la Pro, cât şi la Semi Pro. Battle-urile sunt programate duminică, de la ora 14:15, acestea fiind transmise în direct în sistem pay per view pe platforma RoDrift.ro.

La etapă vor fi prezenţi nu mai puţin de cinci foşti campioni naţionali de la divizia Pro, Răzvan Frăţianu, Istvan Szabo, Claudiu Adam, Radu Moise şi Sorin Ene fiind prezenţi pe circuitul din Mureş pentru o luptă a orgoliilor.

Şi la Semi Pro lupta pentru titlu este deschisă, însă Incze Tamaş, vicecampionul de anul trecut, este mare favorit să se impună şi în acest sezon. Cu 336 de puncte, pilotul din Miercurea Ciuc, are nevoie de o clasare în Top 8 pentru a nu fi depăşit de bulgarul Kristiyan Karageorgiev (271p) sau de George Grecu (261p). În Mureş va avea loc şi finala pentru divizia street a campionatului, astfel că la final vor fi 3 podiumuri.

Accesul la etapa finală din Campionatul Naţional de Drift se face pe bază de bilet. Pentru vineri, preţul unuia este de 35 de lei, în timp ce atât pentru sâmbătă, cât şi pentru duminică, un bilet costă câte 50 de lei sau 75 de lei cu abonament pentru ambele zile. Fanii pot opta inclusiv pentru Drift Experience, unde au posibilitatea de a sta în dreapta pilotului preferat pentru o tură de circuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici