Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan

Fostul antrenor al Romei, Paulo Fonseca, se va întoarce în Italia ca nou antrenor al echipei AC Milan, a anunţat joi vicecampioana din Serie A.

Urmărește
147 afișări
Imaginea articolului Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan

Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan

„Noul antrenor al Milanului va fi Paulo Fonseca", a declarat fostul atacant al Milanului, Zlatan Ibrahimovic, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit AFP.

Fonseca, în vârstă de 51 de ani, care a semnat un contract pe trei ani, se află la clubul francez Lille din 2022.

El vine după Stefano Pioli, care a fost demis la finalul sezonului 2023-24, după cinci sezoane la conducerea clubului.

„Am studiat cu mare atenţie ceea ce făcea, cum îşi pregătea meciurile", a declarat Ibrahimovic, care a avut două perioade ca jucător la clubul din Milano, încheindu-şi cariera pe teren cu Milan în 2023.

„Vrem ca el să aducă identitatea sa de joc, stilul său ofensiv la echipa noastră, la jucătorii noştri. După cinci ani, am vrut ceva nou, cu tot respectul pentru Stefano Pioli".

Născut în Nampula, Mozambic, în 1973, Fonseca şi-a început cariera de antrenor în Portugalia, cu stagii la Pacos de Ferreira, Porto şi Braga, înainte de a petrece trei ani la echipa ucraineană Shakhtar Donetsk, unde a câştigat şapte trofee şi a terminat cu un record de 103 victorii în 139 de meciuri.

În 2019, a preluat Roma, pe care a condus-o pe locurile cinci şi şapte în Serie A, înainte de a merge la Lille, pe care a dus-o pe locurile cinci şi patru în Ligue 1 şi a condus-o în Europa în ambele sezoane pe care le-a avut în Franţa.

Milan vine după un sezon fără trofee - cel de-al 19-lea titlu de campion a venit în 2022 - în care a fost pe locul al doilea la o oarecare distanţă faţă de rivalii din oraş, Inter, care au câştigat titlul.

Este a doua mare schimbare managerială din Italia în două zile, după ce miercuri Juventus l-a numit pe Thiago Motta ca succesor al lui Massimiliano Allegri, demis luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici