Pavel şi Spârlea, înlocuiţi oficial de la cârma echipelor României. Care sunt noii căpitani nejucători

Ciprian Porumb este noul căpitan nejucător al echipei României de Cupa Davis, iar Sever Dron este al echipei de Fed Cup, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir.

282 afișări
Imaginea articolului Pavel şi Spârlea, înlocuiţi oficial de la cârma echipelor României. Care sunt noii căpitani nejucători

Ruxandra Dragomir (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

"În urma şedinţei Comitetului Director al FRT de joi s-a decis ca Ciprian Porumb să fie noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, iar Sever Dron se va ocupa de echipa de Fed Cup. Ciprian Porumb, care este membru în Comitetul Director, s-a abţinut de la vot pentru că nu se putea vota singur, în timp ce Dron a fost ales în unanimitate de voturi", a declarat Ruxandra Dragomir, care a participat, vineri, la al doilea eveniment din cadrul campaniei "Tenis 10" iniţiate de FRT, desfăşurat la Şcoala Generală Nr. 45 din Bucureşti.

Ruxandra Dragomir a afirmat că Ciprian Porumb este potrivit pentru această funcţie. "Ciprian Porumb merită această poziţie, a fost component al echipei de Cupa Davis şi are şi propriul club, pe care îl conduce foarte bine. El va fi disponibil pentru echipa de Cupa Davis, în care am investit foarte mult şi este omul cel mai potrivit pentru ca tenisul românesc să fie promovat mai mult, dar şi sprijinit. Orice jucător este dator să vină la solicitarea căpitanului. Un tenismen joacă pentru România şi nu pentru un om anume", a adăugat Dragomir.

În cazul lui Sever Dron a contat experienţa pe care o are, susţine preşedintele FRT. "E o persoană potrivită, cu foarte multă experienţă, a antrenat jucători de top şi experienţa sa va aduce un plus de valoare echipei, care este deja foarte soluidă", a completat Dragomir.

Comitetul Director al Federaţiei Române de Tenis hotărâse, la 20 octombrie, ca posturile de căpitan al echipei de Cupa Davis, deţinut de Andrei Pavel, şi cel de căpitan al echipei de Fed Cup, care a fost ocupat de Irina Spârlea, să devină vacante.

În luna septembrie, echipa de Cupa Davis a României a pierdut barajul cu Cehia de menţinere în Grupa Mondială, fiind învinsă cu scorul de 5-0. Totodată, echipa României a ratat, la începutul lunii februarie, calificarea în barajul pentru Grupa a doua Mondială din cadrul Cupei Federaţiei, după ce s-a clasat pe locul secund în Grupa D a diviziei a treia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici