Pelé a fost omagiat în cadrul unui evenimentului de gală The Best FIFA Football Awards™ 2022

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a deschis ceremonia de decernare a premiilor The Best FIFA Football Awards™ 2022,de luni seara, aducând un omagiu unuia dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut vreodată fotbalul - inegalabilul Pelé.

85 afișări
Imaginea articolului Pelé a fost omagiat în cadrul unui evenimentului de gală The Best FIFA Football Awards™ 2022

Pelé a fost omagiat în cadrul unui evenimentului de gală The Best FIFA Football Awards™ 2022

Luând cuvântul înaintea ceremoniei de la Paris, în compania văduvei lui Pelé, Marcia Aoki, Infantino a declarat că lumea fotbalului a pierdut o icoană, dar că moştenirea sa va dăinui pentru totdeauna.

"Pelé este fotbal, Pelé este pur şi simplu fotbal. Şi l-am pierdut, ne lipseşte foarte mult. Dar Pelé este etern, este cu noi, este mereu cu noi. El va fi mereu cu noi. Aş dori să mulţumesc familiei lui Pelé pentru că este alături de noi în această seară. Mulţumesc foarte mult pentru prezenţa lor. Vă mulţumesc foarte mult", a declarat preşedintele Infantino.

După discursul acestuia, văduva lui Pelé a urcat pe scenă pentru a primi Premiul Special The Best FIFA în memoria regretatului său soţ. În discursul de acceptare, ea a mulţumit fanilor, jucătorilor şi organizatorilor din întreaga lume, spunând că este "recunoscătoare, recunoscătoare, recunoscătoare".

Superstarul brazilian Ronaldo a fost, de asemenea, pe scenă şi a adus propriul său omagiu lui Pelé, înainte de o reprezentaţie live a artistului brazilian Seu Jorge.

Pe lângă omagiile aduse lui Pelé, preşedintele FIFA a amintit si de alţi doi membri ai familiei fotbalului, care au decedat în ultimele luni - Siniša Mihajlović şi Gianluca Vialli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pele,
fifa,
infantino

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici