Percheziţie acasă la Ary Graça, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Volei. Poliţiştii i-au spart uşa

  • Ary Graça se afla în Elveţia, atunci când oamenii legii au dat buzna.
  • Brazilianul e bănuit de fraudă fiscală, deturnarea de fonduri şi spălare de banilor
  • Poliţiştii i-au confiscat banii găsiţi.
156 afișări
Imaginea articolului Percheziţie acasă la Ary Graça, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Volei. Poliţiştii i-au spart uşa

Ary Graça Filho

Furtună în voleiul brazilian şi mondial. Casa din Rio de Janeiro a preşedintele Federaţiei Internaţionale de Volei (FIVB), brazilianul Ary Graça Filho, 78 de ani, a fost percheziţionată ca parte a unei investigaţii privind utilizarea necorespunzătoare a fondurilor.

Acuzele sunt multe şi grave: fraudă fiscală, deturnare de fonduri şi spălarea banilor. Poliţia a efectuat, joi, raiduri în Rio de Janeiro şi Saquarema. Implicate sunt mai multe persoane, dar cel mai important nume este cel al lui Ary Graça Filho. Deocamdată, nu a fost emis niciun mandat de arestare.

Operaţiunea poliţiei locale a fost botezată Desmico, un stil de volei iubit de brazilieni. Ary Graça nu era acasă în momentul percheziţiei, astfel că poliţia este nevoită să spargă uşa reşedinţei sale din Rio.

Fost preşedinte al Confederaţiei Braziliene de Volei (CBV), Ary Graça se afla la Lausanne, Elveţia, la sediul FI. Poliţia a confiscat 20.000 de dolari (aproximativ 16.000 de euro) şi 15.000 de reali în numerar.

În timpul zilei, a sosit şi reacţia DIVB: „Dr. Ary Graça i-a cerut avocatului său să acţioneze imediat pentru a contesta acuzaţiile, aceleaşi mişcări din trecut şi care vin acum în prim plan. Ary Graça a oferit toate lămuririle în momentul încare au fost ridicate şi ulterior nu a existat nicio acţiune din partea justiţiei braziliene. Aşa cum s-a întâmplat înainte, el se pune la dispoziţia autorităţilor pentru orice clarificare”.

Conform unor anchete, Ary Graça Filho a gestionat în alt interes banii veniţi din sponsorizările făcute de Banco do Brasil, sponsor al Confederaţiei Braziliene de Volei. Benficiar a fost un grup infracţional care are în spate companii create recent, fără personal şi stabilite în locaţii fictive. Există aproximativ o mie de astfel de companii-fantomă. "Şi până în 2014 au obţinut beneficii fiscale în mod nelegitim", a declarat Thales Nogueira, comisarul secţiei de poliţie care combate corupţia şi spălarea banilor, despre persoanele implicate în asociaţia criminală.

Agenţii au dus la îndeplinire 20 de mandate de percheziţie şi sechestru, în cartierele Leblon, Barra da Tijuca, Copacabana, Ilha do Governador şi Vargem Grande, în Rio de Janeiro, capitala statului cu acelaşi nume, şi în Saquarema. S-a dispus, de asemenea, sechestrul de aproximativ opt milioane de euro. Saquarema, pe coasta statului Rio, găzduieşte sediul centrului sportiv al Confederaţiei braziliană de volei, unde se antrenează echipele naţionale braziliene. Naţionala feminină pleacă în această seară în Italia, unde va juca Volley Nations League, la Rimini.

Singura arestare făcută până acum a fost cea a lui Antônio Cesar Alves, fratele fostului primar din Saquarema (Antônio Peres Alves). O mie de dolari (puţin peste 800 de euro), 12 mii de reali şi 400 de euro au fost ridicaţi de la domiciliul său, precum şi o puşcă, ceea ce a cauzat arestarea sa pentru transportul ilegal al unei arme de foc. Fostul primar Antonio Peres Alves, la conducerea Saquarema din 2001 până în 2008, se numără printre ţintele operaţiunii care vizează presupuse fraude fiscale în oraşul în care sunt raportate companiile-fantomă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici