Peste 50 de echipe, aşteptate la Raliul Târgu Mureş, inclusiv Victor Ponta

Peste 50 de echipe sunt aşteptate la ediţia din acest an a Raliului Târgu Mureş, care se va desfăşura în perioada 6 - 7 mai, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mihai Leu, din partea organizatorilor.

160 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de echipe, aşteptate la Raliul Târgu Mureş, inclusiv Victor Ponta

Peste 50 de echipe, aşteptate la Raliul Târgu Mureş, inclusiv Victor Ponta (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

Potrivit lui Mihai Leu, la cea de a doua ediţie a raliului va fi păstrată proba pe "serpetina veche" a oraşului, considerată cea mai spectaculoasă din toată ţara, de către competitorii de anul trecut.

"Superspeciala de aici din Târgu Mureş a fost considerată de toţi piloţii cea mai spectaculoasă din ţară şi în mod sigur va rămâne. L-am rugat pe domnul primar să nu asfalteze serpentina, este mult mai spectaculoasă aşa. Vom face ceva schimbări şi acolo, pentru că vrem să o facem mai spectaculoasă decât a fost anul trecut. Credem că 50 de echipaje vor veni, cel puţin", a spus Mihai Leu.

Mihai Leu a precizat că la raliu vor fi prezenţi toţi cei care vor să câştige un loc în campionat, inclusiv liderul PSD, Victor Ponta, care a fost campion anul trecut la grupa A.

Potrivit organizatorilor, în cadrul unei etape desfăşurate exclusiv pe asfalt se vor întrece maşinile Citroen C2R2 şi noul DS3 R3, Mitsubishi Lancer, Subaru, Peugeot Super 2000, dar şi Dacia Logan.

Organizatorii au mai spus că este posibilă desfăşurarea unor competiţii de marcă în cadrul etapei - Citroen Trophy şi Cupa Logan.

Pe de altă parte, Mihai Leu a precizat că, în prezent, se discută cu federaţia maghiară de specialitate pentru transformarea Campionatului Naţional de Raliuri într-unul de nivel european.

"Am început deja discuţii cu cei de la Automobil Clubul Român, care reprezintă Federaţia Internaţională de Automobilism în România, o să invităm oficiali de la această federaţie şi facem tot posibilul să promovăm raliul cât mai mult. Eu organizez şi Raliul Aradului, am avut o experienţă bună acolo, raliul acum figurează şi în campionatul Ungariei şi ţelul nostru este să promovăm şi acest raliu. România este destul de interesantă pentru mulţi, avem probe bune de raliu, atmosfera de aici este deosebit de frumoasă şi cred că avem viitor în acest domeniu", a afirmat Mihai Leu.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2011 cuprinde nouă etape, dintre care patru pe asfalt şi cinci pe macadam. Etapa de la Târgu Mureş, a doua a sezonului, se va desfăşura exclusiv pe asfalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici