Peste 8.000 de participanţi la cea de-a şaptea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti

Organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti Reiffeisen Bank estimează că la ediţia a şaptea a competiţiei, care va avea loc sâmbătă şi duminică în Capitală, vor lua startul peste 8.000 de participanţi la cele şapte curse cu plecare din faţa Palatului Parlamentului.

262 afișări
Imaginea articolului Peste 8.000 de participanţi la cea de-a şaptea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti

Peste 8.000 de participanţi la cea de-a şaptea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti (Imagine: Tiberiu Crisan/Mediafax Foto)

"La ediţia a şaptea a Maratonului Internaţional Bucureşti vom avea peste 8.000 de participanţi din 50 de ţări. Din păcate, şi în acest an traseul cursei de maraton a rămas acelaşi, nu se întinde pe 42 de km, pentru că din diverse motive nu s-a putut face un circuit până în zona de Nord a Capitalei. Vom avea nouă sportivi de elită din Kenya. Sportivii din Ethiopia nu s-au putut înscrie din cauza faptuluică nu au obţinut viza de intrare în ţară. Sperăm ca sportivii români să aibă şansa de a urca pe podium", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei.

Sâmbătă va avea loc Cursa Copiilor, cu startul pe categorii de vârstă, începând cu ora 10.30, din Piaţa Constituţiei.

Tot sâmbătă, de la ora 12.30, va avea loc cursa "Jogging în scutece", organizat prin programul Samas, Sănătate pentru Mame şi Sugari, la care părinţii vor alerga pe distanţa de 800 de metri, împingând căruciorul copilului, cu vârste între 6 luni şi patru ani. Pentru a preveni accidentările, organizatorii au decis ca la această cursă să nu premieze viteza concurenţilor, premiile fiind oferite prin tragere la sorţi. La ediţia trecută a acestei întreceri au participat peste 200 de părinţi.

Cursele scaunelor cu rotile, de maraton, semimaraton, maraton ştafetă şi cursa populară vor avea loc duminică, începând cu ora 8.50.

Federaţia Română de Atletism organizează, în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, Campionatul Naţional de maraton, seniori, tineret şi juniori, atât la masculin cât şi la feminin, precum şi Campionatul Naţional de maraton pentru veterani. La Campionatul Naţional de maraton vor participa 52 de sportivi legitimaţi la cluburi din ţară.

Traficul va fi închis sâmbătă, între orele 8.00 şi 14.00, pe Bd. Unirii între Piaţa Constituţiei şi intersecţia cu Regina Maria, pe ambele sensuri, iar a doua zi circulaţia auto va fi restricţionată între orele 6.30-16.00, pe următoarele trasee:

Pentru cursele maraton, semimaraton Volkswagen, maraton ştafeta Vodafone (42 km, 21 km şi 4 x 10 km), între orele 6:30 – 16:00: Piaţa Constituţiei; Bulevardul Libertăţii între Piaţa George Coşbuc şi Splaiul Independenţei; Bd. Unirii pe toată lungimea; Bd. Decebal pe toată lungimea; Bd. Basarabia de la Piaţa Muncii (Hurmuzachi) până la intersecţia cu Bd. Chişinău; zona Arena Naţională; Bd. Naţiunile Unite; Strada Halelor; Splaiul Independenţei pe ambele maluri ale Damboviţei între Pod Eroilor/ Ştirbei Vodă şi Piaţa Unirii; Calea Victoriei între intersecţia cu Splaiul Independenţei şi cea cu Ion Câmpineanu.

Pentru Cursa Populară Mega Image (2,9 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului, respectiv Bd. Libertăţii, Calea 13 Septembrie, Strada Izvor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici