Petrescu: Cred că un egal era echitabil

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, duminică seară, că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil în meciul pe care Unirea Urziceni l-a pierdut, în deplasare, cu scorul de 0-1, în faţa formaţiei Steaua Bucureşti.

10 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Cred că un egal era echitabil

Petrescu: Cred că un egal era echitabil

"Când pierzi în minutul 85 e normal să fii supărat şi îngrijorat. Mă aşteptam să rezistăm mai bine pe final, iar la loviturile libere ale Stelei să-i anihilăm. Am fost la maximum 70 la sută din capacitate şi nu-mi explic de ce. Poate atmosfera cu care nu sunt obişnuiţi, presiunea i-a făcut să se sperie, chiar dacă am încercat să-i conving că nu au nimic de pierdut. Dacă la 0-0 primeam ce trebuia şi marcam primii, altul era rezultatul. Unirea e un club prea mic, un orăşel, un sat, ar fi culmea să primim noi ceva. Sper să primim şi noi ceva odată. Steaua are jucători extraordinari, iar la fazele fixe e cea mai bună echipă din ţară, Mendoza şi Dică bat excelent. Cred că un egal era echitabil, îi doresc baftă lui Lăcătuş şi mi-aş dori ca Steaua să ajungă mai sus ca toate celelalte echipe", a declarat Petrescu.

Dan Petrescu crede că dacă Unirea ar fi fost mai curajoasă, atunci ar fi putut obţine cele trei puncte. "N-am vrut să jucăm defensiv, am fost nervos în repriza a doua pentru că eram prea defensiv, dar nu am putut mai mult, sper să nu fi fost o problemă psihică, ci fizică. Dacă eram mai curajoşi puteam obţine toate cele trei puncte. Anul trecut câştigam toate meciurile pe final, acum nu ne mai iese. La Steaua jucătorii fac diferenţa, are cea mai bogată istorie din fotbalul românesc. Mă aşteptam la mai mult de la jucătorii mei. Am riscat, am scos un mijlocaş, l-am băgat pe Stancu, dar degeaba", a meţionat Petrescu.

În opinia tehnicianului, publicul a fost al 12-lea jucător al Stelei: "Mi-aş dori şi eu asemenea suporteri. Nu cred că e o criză a echipelor mari, celelalte echipe s-au întărit şi au alte obiective. În trecut, trei echipe mergeau în Europa, două retrogradau iar pe celelalte nu le interesa. Acum e bătaie generală, toată lumea vrea ceva. Criză e la conducători, peste tot sunt certuri, nu e linişte, astea sunt probleme mari, nu echipele în sine".

Dan Petrescu a subliniat că nu se aştepta să fie huiduit pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "E un sentiment foarte ciudat, am crescut aici, am fost căpitan şi golgheter aici, am jucat patru calificări cu echipa naţională aici şi nu mă aşteptam să fiu înjurat şi huiduit ca azi, dar viaţa merge înainte. În România valorile nu sunt apreciate, dacă merg la Londra toată lumea mă aplaudă, iar aici mă înjură. Dacă faci bine în România eşti înjurat. Sunt foarte trist, dar accept situaţia. Mihai Stoica merită aplaudat. Sper să fie tot timpul primit aşa. Eu asta am meritat, asta am avut", a comentat Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici