Petrescu: Dacă punctele vor fi înapoiate Timişoarei nu vom mai fi campioni

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu se poate bucura încă pentru titlul de campion pentru că, în cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va restitui echipei FC Timişoara cele şase puncte, titlul se va decide în ultima etapă.

12 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Dacă punctele vor fi înapoiate Timişoarei nu vom mai fi campioni

Petrescu: Dacă punctele vor fi înapoiate Timişoarei nu vom mai fi campioni (Imagine: Mediafax Foto)

"Toată lumea este fericită, a fost un meci extraordinar de greu, cu o echipă care nu a cunoscut înfrângerea pe teren propriu în acest retur. Nu ştiu dacă să mă bucur sau nu, pentru că eu tot mai aştept decizia de joi. Dacă punctele vor fi înapoiate Timişoarei nu vom mai fi campioni şi atunci aşteptăm până în ultima etapă, când vom avea un meci pe viaţă şi pe moarte cu Steaua. (...) Nu vreau să par ridicol sau că sunt modest, dar nu pot să mă bucur că suntem campioni. Dacă TAS-ul avea de luat o decizie uşoară, probabil o dădea până acum. Dar sigur e ceva la mijloc", a spus Petrescu.

Dan Petrescu a precizat că era la curent cu faptul că jucătorii echipei FC Timişoara cedează pe final şi a luat măsuri în acest sens. "Poli a condus nemeritat, dar pe Gigel Bucur îl cunosc foarte bine, scoate mingi din orice poziţie şi nu degeaba este golgeterul campionatului. Ştiam că Timişoara va ceda pe final şi ne-am luat măsuri. Finalul de meci a fost dramatic, când Poli putea să ne egaleze.", a menţionat antrenorul grupării ialomiţene.

Formaţia Unirea Urziceni a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa FC Timişoara şi ar putea deveni noua campioană a României, titlul urmând să se decidă la 5 iunie, când Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va anunţa decizia în cazul palmaresului timişorenilor.

Cu o etapă înainte de final, Unirea Urziceni are 69 de puncte, cu patru mai multe decât Dinamo (65) şi opt mai multe decât FC Timişoara (61).

Dinamo a ratat orice şansă de a câştiga titlul, însă FC Timişoara ar putea primi înapoi cele şase puncte de la TAS, astfel că titlul s-ar decide în ultima etapă, programată miercuri, 10 iunie.

Dacă FC Timişoara nu primeşte punctele de la TAS, atunci Unirea Urziceni va fi campioană încă de la 5 iunie, iar Dinamo va termina pe locul 2.

La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet. SC FC Timişoara SA, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi SC FC Politehnica Timişoara SA, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timişoara, club fondat în 1921.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici