Petru-Alexandru Luncanu a primit un wild-card din partea organizatorilor BCR Open România

Jucătorul Petru-Alexandru Luncanu, locul 328 ATP, a primit din partea organizatorilor BCR Open România un wild-card pentru a participa la competiţia bucureşteană, a declarat, marţi, Bogdan Enoiu, membru în comitetul de organizare.

23 afișări
Imaginea articolului Petru-Alexandru Luncanu a primit un wild-card din partea organizatorilor BCR Open România

Petru-Alexandru Luncanu a primit un wild-card din partea organizatorilor BCR Open România (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

"Am decis ca să îi acordăm un wild-card lui Petru-Alexandru Luncanu. Sperăm ca acesta să îi dea un imbold într-o carieră viitoare, iar Luncanu să devină unul dintre cei mai buni jucători de mână stângă din circuitul ATP. Sperăm să ajungă între cei mai buni 100 de jucători ai lumii", a spus Enoiu.

Bogdan Enoiu a menţionat că jucătorul francez Gilles Simon, dublu câştigător al competiţiei bucureştene, nu va putea participa la turneu din cauza unei accidentări. "Francezul Gilles Simon avea rezervat un wild-card din partea noastră, însă după ce s-a retras din echipa Franţei de Cupa Davis, a anunţat că nu mai poate participa la turneul pe care l-a câştigat în ultimii doi ani, astfel că trofeul de cristal Ţiriac-Năstase va rămâne la Bucureşti, pentru că doar tenismanul care câştigă de trei ori consecutiv turneul poate păstra definitiv cupa. Deci, pe domnii Ţiriac şi Năstase nu îi vom supune unei cheltuieli", a completat Enoiu.

Organizatorul turneului bucureştean a precizat că celelalte două wild-carduri vor fi acordate vineri. "Un al doilea wild-card va fi acordat vineri, iar în funcţie de meciurile din Cupa Davis vom trage nişte concluzii. Vom vedea dacă Andrei Pavel va intra direct pe tabloul principal sau dacă va primi şi el un wild-card. Vom încerca să îi programăm pe jucătorii români de tenis începând de marţi, pentru a nu fi obosiţi după meciul din Suedia", a subliniat Enoiu.

Pe 24 septembrie, va fi organizat un meci demonstrativ la care vor participa fostul jucător francez Yannick Noah, românii Andrei Pavel şi Ilie Năstase, precum şi iranianul Mansour Bahrami. De asemenea, sâmbătă seară, va fi organizat şi un meci de retragere al lui Andrei Pavel. Adversarul căpitanului echipei de Cupă Davis a României va fi croatul Goran Ivanisevici.

Enoiu a subliniat faptul că elevii şi studenţii care vor veni cu legitimaţiile şcolare vor avea intrarea gratuită în fiecare zi a turneului, în limita a 500 de bilete, acelaşi număr de tichete de acces fiind rezervat şi pensionarilor.

Turneul BCR Open România, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, se va desfăşura în perioada 19-27 septembrie la Arenele BNR din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici