Piţurcă: Nu mă simt dorit sută la sută la federaţie

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că simte că în acest moment nu este dorit sută la sută de conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

161 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Nu mă simt dorit sută la sută la federaţie

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu mă simt dorit sută la sută la federaţie în acest moment, după tot ce s-a întâmplat cu contractul meu, care a apărut. E normal să mă deranjeze că a apărut contractul meu dintr-o instituţie cu nişte obligaţii, cu nişte responsabilităţi. Cred că jucătorii din echipa naţională au dorit cu toţii să rămân. Poate mai sunt şi jucători nemulţumiţi, cei care nu sunt convocaţi din diverse motive", a spus Piţurcă.

Tehnicianul a precizat că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a repetat pe timpul negocierilor că îşi doreşte ca el să rămână selecţioner al României: "Din partea preşedintelui nu simt absolut nimic. Cu el am avut o discuţie la început, când a venit şi i-am spus că orice problemă există, trebuie să mă consulte, iar eu la fel. Nu mă interesează părerea absolut nimănui din federaţie, decât a preşedintelui. Numai cu el vorbesc, aşa scrie în contractul meu când am fost angajat şi cu asta basta. El, oarecum, a reuşit să mă convingă să rămân. Tot timpul mi-a repetat că nu îşi doreşte să plec şi aşa ar fi normal în condiţiile care sunt, cu începutul preliminariilor, cu un rezultat mare la Atena. Este clar că eu şi staful meu nu am făcut parte din acest grup care a venit la FRF. Nu neapărat din acest motiv mă gândeam să iau în calcul alte oferte. Şi dacă eram pe timpul lui Mircea Sandu, la fel procedam".

Victor Piţurcă a afirmat că în cazul în care România ar fi pierdut partida cu Grecia, din preliminariile CE 2016, şi-ar fi dorit mai mult să rămână în funcţia de selecţioner. "A depins foarte mult că am câştigat la Atena în decizia de a rămâne. Nu ştiu ce aş fi făcut dacă aş fi pierdut la Atena, probabil, atunci cu siguranţă mi-aş fi dorit mai mult să rămân la echipa naţională", a mai spus Piţurcă.

Victor Piţurcă, tehnician care a negociat în ultima perioadă un contract cu gruparea saudită Al-Ittihad, a anunţat, joi, rămâne selecţionerul echipei naţionale a României.

Conducerea clubului Al Ittihad a încercat, mai multe zile, să obţină serviciile antrenorului Victor Piţurcă. Selecţionerul are contract cu Federaţia Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 şi, conform înţelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă în acest moment se ridica la 1,4 milioane de euro.

Victor Piţurcă a negociat, marţi, cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu a acceptat ruperea contractului fără despăgubiri.

Sub conducerea lui Piţurcă, naţionala României a debutat, duminică, la Pireu, cu o victorie, scor 1-0, în faţa Greciei, în Grupa F a preliminariilor CE din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici