Piţurcă: Sper să repetăm şi la Minsk jocul bun şi rezultatul din meciul cu Turcia

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că speră ca "tricolorii" să repete şi în meciul cu Belarus jocul bun şi rezultatul din partida amicală cu Turcia, câştigată, cu scorul de 2-0, miercuri, pe stadionul Naţional din Complexul Sportiv "Lia Manoliu".

1 afișare
Imaginea articolului Piţurcă: Sper să repetăm şi la Minsk jocul bun şi rezultatul din meciul cu Turcia

Piţurcă: Sper să repetăm şi la Minsk jocul bun şi rezultatul din meciul cu Turcia

"A fost un meci trecut cu brio de reprezentativa noastră. Am întâlnit o echipă foarte bună, care a avut perioade foarte bune de joc în care noi am suferit, însă până la urmă, mai ales în repriza a doua, jocul nostru a mers foarte bine şi am câştigat. Cred că scorul putea lua proporţii fără acele ratări. Am obţinut ce ne-a interesat, victoria. Sper ca la Minsk să repetăm jocul bun şi să câştigăm", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că s-a temut de o posibilă stare de oboseală a jucătorilor, mai ales în ceea ce-i priveşte pe cei din campionatul intern. "Mi-era frică de o anumită oboseală, jucătorii din campionatul nostru au jucat câteva etape şi chiar în cupele europene, iar cei din Italia sau Spania încă nu au început şi s-a văzut. Valoarea şi-a spus cuvântul, echipa noastră a jucat mai bine, a avut o circulaţie mult mai bună, mai ales în repriza a doua când am avut parte de teren foarte bună. După primul gol am fost mai relaxaţi, însă avusesem ocazii şi înainte", a explicat tehnicianul.

Selecţionerul a precizat că va apela în continuare la Dorinel Munteanu, dacă acesta va continua să joace titular la formaţia pe care o şi antrenează, FC Vaslui: "Dacă Dorinel Munteanu va continua să joace titular la echipa lui, probabil se va regăsi şi în lotul pentru Belarus. Mai are nevoie de meciuri se vede că fizic nu e bine pus la punct, dar rămâne un jucător de valoare, de care echipa naţională are nevoie".

Piţurcă a precizat că a luat în calcul posibilitatea de a-l folosi pe Mirel Rădoi fundaş dreapta, însă nu şi pe aceea de a-l introduce fundaş central. "Am avut rezervă de fundaş central: Radu Ştefan, Marius Constantin... Poate la un moment dat mă gândeam să-l folosesc fundaş dreapta, dacă Petre Marin dădea semne de oboseală. Rădoi a acuzat o durere la genunchi după o alunecare şi nu am mai riscat şi l-am scos", a explicat Piţurcă faptul că imediat după pauză Rădoi a fost înlocuit cu Dorinel Munteanu.

Selecţionerul a precizat că se aştepta la un public mai numeros la partida cu Turcia. "Mă aşteptam să fie mai mulţi spectatori la început, pe parcurs s-au mai populat tribunele. M-aş fi aşteptat la o afluenţă mai mare, dar asta e. Sper ca prin joc şi rezultate să reuşim ca şi atunci când jucăm în Bucureşti stadionul să fie plin", a subliniat Victor Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici