Piţurcă: Vreau ca echipa naţională să joace precum Juventus în partida cu Napoli

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că în meciul tur cu Grecia din play-off-ul Cupei Mondiale îşi doreşte ca echipa naţională să evolueze precum Juventus în partida câştigată, duminică, la Torino, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Napoli, în Serie A.

115 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Vreau ca echipa naţională să joace precum Juventus în partida cu Napoli

Piţurcă: Vreau ca echipa naţională să joace precum Juventus în partida cu Napoli (Imagine: Arhiva MediafaxFoto / AFP)

"Aţi văzut meciul lui Juventus cu Napoli? Juventus, pe tot parcursul jocului, s-a apărat cu toţi jucătorii în 30 de metri de poarta lor, dar când a avut mingea a atacat. Asta vreau şi eu de la echipa naţională. Strategia unui joc nu este să jucăm doar defensiv. În funcţie de adversar, ambele faze trebuie făcute foarte bine. Toţi ne dorim să marcăm. Ca să ajungem la CM trebuie să marcăm", a spus, luni, Piţurcă.

Victor Piţurcă speră ca echipa naţională să înscrie în partida tur şi a precizat că jucătorii trebuie să fie la fel de concentraţi în ambele meciuri. "Sunt două jocuri şi trebuie să fiu extrem de atent, amândouă meciurile trebuie jucate la aceeaşi intensitate. Îmi doresc să marcăm în Grecia, să vedem dacă vom reuşi. Dacă am ajuns aici, atunci este cel mai important meci pentru noi. Nu ştiu dacă lumea va ieşi în stradă, dar cu siguranţă vom face români fericiţi şi ăsta este un motiv pentru care aş fi fericit dacă reuşim calificarea. Îmi doresc să marcăm în Grecia. Dacă nu vom marca şi 0-0 dacă s-ar termina jocul nu ar fi o opţiune din partea noastră", a completat Piţurcă.

El a menţionat că mijlocaşul Costin Lazăr l-a informat că jucătorii greci convocaţi de la PAOK Salonic sunt foarte obosiţi. "Am discutat tot timpul cu Lazăr, pentru că Goian nu prea îi cunoaşte. Lazăr e zi de zi cu cinci-şase internaţionali greci, dar nu a avut multe lucruri să-mi spună. Cert este că şi el şi cei de la PAOK sunt într-o stare avansată de oboseală. Aşa mi-a spus şi s-a văzut şi în meciul cu Olympiacos. Grecii au şi experienţa şi valoarea de partea lor. Noi? Cu jocul nostru suntem mai inventivi", a subliniat Piţurcă.

Victor Piţurcă nu crede că naţionala Greciei îşi va schimba stilul de joc pentru partida cu România. "E foarte circumspect antrenorul Greciei după meciul jucat anul trecut cu noi. Au lipsit mai mulţi jucători atunci, am revăzut meciul de câteva ori. Echipa Greciei a jucat cu noi în acel meci amical exact cum au făcut-o de-a lungul preliminariilor din grupa lor. Am făcut un joc foarte bun, am reuşit să marcăm şi ne-am mai creat destul de multe ocazii. Nu cred că va mai fi acelaşi scenariu, dar sper să fie. Ne gândim tot timpul de ce manieră vor juca grecii, însă ei au un joc specific al lor din care cu greu mai pot ieşi. Eu cred că vor juca de aceeaşi manieră în care au făcut-o în ultimii doi ani. E mai greu să vină cu altceva în plus. Şi motivaţia lor va fi formidabilă, dar grecii aşa sunt ei ca popor", a adăugat Piţurcă, care speră ca Bogdan Stancu să înscrie şi la echipa naţională, după ce a făcut-o pentru cea de club.

Victor Piţurcă a afirmat că nu are emoţii înaintea meciurilor cu Grecia şi a precizat că nu l-a convocat pe Costel Pantilimon deoarece acesta nu a apărat în prea multe partide. "L-am lăsat pe Gigel Bucur la echipa lui, am decis că pentru cele două jocuri există alţi jucători. Aşa am decis şi în cazul lui Pantilimon, căruia nu i-am trimis telegramă, aşa am decis, pentru că experienţa m-a învăţat acest lucru, când va apăra meci de meci, va veni la naţională. El este viitorul echipei naţionale. Are destul de puţine jocuri în ultimii doi ani. Dacă telegramele erau trimise când a jucat şi în campionat, probabil că mizam şi pe Pantilimon. Este foarte important ca el să apere în continuare meci de meci", a explicat Piţurcă.

Victor Piţurcă este convins că jucătorii echipei naţionale nu vor fi nemulţumiţi din punct de vedere financiar în cazul unei calificări la Cupa Mondială. "Pe jucători ar trebui să-i intereseze în primul rând să ajungă la mondialul din Brazilia şi pe urmă problema financiară, care nu ar trebui neglijată, va fi cu siguranţă rezolvată. Cred că este una dintre cele mai mari prime care s-au dat la echipa naţională. Vom vedea dacă ne vom califica ce înseamnă. Putem să vorbim de calificare, dar numai după ce vom reuşi acest lucru. I-am simţit concentraţi şi motivaţi. Jucătorii sunt foarte concentraţi, foarte motivaţi şi nu îi interesează decât jocurile", a subliniat Piţurcă.

Selecţionerul a declarat că jucătorii nu merită statui în cazul în care se vor califica la turneul final din Brazilia. "Cu toţii ne dorim să ne calificăm. Vă imaginaţi ce va fi dacă nu ne vom califica, nici nu vreau să mă gândesc la lucrul ăsta. Ne calificăm, viaţa merge înainte, vine turneul final, vin alte jocuri pentru calificarea la europene. Jucătorii nu merită statui dacă ne vom califica la mondiale. Despre statui se poate discuta când câştigi un trofeu important. E prea mult spus. Ar fi o performanţă extraordinară cu o echipă nouă, chiar dacă mai sunt câţiva jucători cu experienţă. Ar fi o performanţă pentru ei şi fotbalul românesc. Nu ştiu dacă lumea va ieşi în stradă după calificare, însă cu siguranţă vom face oamenii fericiţi şi m-aş bucura tare mult", a mai spus Piţurcă.

Victor Piţurcă susţine că îşi doreşte ca mijlocaşul Alexandru Maxim să se implice mai mult în jocul primei reprezentative. "Maxim a fost apreciat pentru loviturile libere, cornerele executate, însă eu îmi doresc mult mai mult de la Maxim, fiindcă are calitate, iar când un jucător are calitate, eu vreau altceva decât un corner executat în careul advers", a precizat Piţurcă.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici