Planul lui Cristi Borcea ca să "viziteze" doar închisoarea. Ce le-a cerut avocaţiilor săi

Cristi Borcea s-a întors la închisoare după o scurtă perioadă petrecută în libertate, iar la puţin timp după ce s-a predat Poliţiei Române, a pus la cale planul prin care să iasă repede din spatele gratiilor.

1996 afișări
Imaginea articolului Planul lui Cristi Borcea ca să "viziteze" doar închisoarea. Ce le-a cerut avocaţiilor săi

Planul lui Cristi Borcea ca să "viziteze" doar închisoarea. Ce le-a cerut să facă avocaţiilor

Naşul lui Borcea, Gigi Becali, a anunţat că ştie de la fostul acţionar al lui Dinamo că pedepsele lui Borcea se vor contopi şi omul de afaceri nu va sta în închisoare decât câteva luni, iar aceasta este ideea pe care merge şi proaspătul condamnat. Borcea şi-a sunat deja avocaţii şi, împreună, au stabilit strategia: le-a cerut oamenilor care-l reprezintă în instanţă să afle cât mai repede câte luni de închisoare are de executat, apoi a gândit şi următoarea mutare. Astfel, când situaţia sa va deveni clară şi va şti cât timp are de petrecut în spatele gratiilor, pentru Borcea va urma o primă cerere de eliberare condiţionată. În Dosarul Transferurilor, Borcea a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, relatează Pro Sport.

TITLURILE ZILEI

George Becali (60 de ani) a reacţionat la câteva ore după ce finul său, Cristi Borcea (49 de ani), a fost condamnat la încă cinci ani de închisoare. Finanţatorul FCSB a dezvăluit că omul de afaceri simţea că va reveni în spatele gratiilor şi a anunţat că, din informaţiile sale, Borcea nu va petrece prea mult timp în spatele gratiilor.

"Asta e situaţia, eu am vorbit aseară cu el. Eu nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva pentru că el a fost achitat în primă instanţă. El parcă simţea. Eu i-am spus că nu se poate întâmpla nimic pentru că a fost achitat pe fond", a declarat Gigi Becali, vineri, la televiziunea B1 TV.

Apoi, gândul lui Becali a zburat spre viitorul lui Borcea, unul care, susţine latifundiarul din Pipera, nu va fi legat pentru prea mult timp de penitenciarul Rahova: "O să trebuiască să contopească pedepsele şi să rezulte o nouă pedeapsă, care, conform legilor, nu poate depăşi zece ani, adică dublul pedepsei de bază de cinci ani, adică cea mai grea. El a făcut cu totul, cu câştig, aproape şase ani, iar din zece ani trebuie să facă şase ani şi opt luni, adică două treimi din pedeapsă. El a făcut vreo şase ani cu câştigul şi cu recursul compensatoriu, va trebui să facă maxim şase luni de puşcărie. El acum se duce acolo, contopirea durează o lună-două. O să dea regim deschis direct, o să-l trimită la muncă şi o să mai facă şase luni şi o să vină acasă. Asta e maxim ce pot să-i facă”, a mai spus Becali, pentru sursa citată.

Cristian Borcea a fost condamnat joi noapte la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor şi s-a predat la Poliţia Ilfov, fiind acum în custodia autorităţilor. Fostul acţionar de la Dinamo, condamnat alături de Radu Mazăre, care a primit nouă ani de închisoare, a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe. La fond, Cristian Borcea a fost achitat.

Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Borcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici