Poliţia din Arabia Saudită confiscă tricourile şi steagurile României (Video)

Antrenorul Cosmin Olăroiu a confirmat incidentele care au avut loc înaintea partidei Al-Hilal - Al-Shabbab între forţele de poliţie şi suporterii echipei din Riyadh, menţionând că nu va asista la meci deoarece interzicerea steagului României pe stadion este o jignire pentru el, informează Prosport.

736 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Arabia Saudită confiscă tricourile şi steagurile României (Video)

Poliţia din Arabia Saudită confiscă tricourile şi steagurile României (Video)

"E o situaţie incredibilă aici. Unii suporteri au reuşit să aducă la stadion steagul României, însă în momentul în care l-au fluturat lângă un steag al Arabiei Saudite, poliţiştii au intrat peste ei şi i-au bătut cu bestialitate! Am fost şocat când am auzit ce se întâmplă! Tocmai de aceea, nici nu mă duc la stadion pentru meciul cu Al-Shabab. Mă duc direct acasă pentru că interzicerea steagului României pe un stadion din Riad este o jignire pentru mine şi pentru ţara mea", a spus Olăroiu.

Poliţia din Arabia Saudită a stabilit mai multe puncte de control în drumul spre stadionul "King Fahad" pentru a-i împiedica pe suporterii formaţiei Al-Hilal, care doresc să asiste la partida cu Al-Shabab, să intre cu tricouri şi steaguri ale României acestea fiind confiscate.

"Oamenii sunt pur şi simplu dezbrăcaţi de orice tricou galben, nu numai de cele cu însemnele României", a povestit un suporter, care a mai relatat că, în unele locuri, au existat ciocniri între fani şi forţele de ordine.

Cosmin Olăroiu a fost demis din funcţia de antrenor al celor de la Al-Hilal după finala Cupei „Coroanei Prinţului” câştigată în faţa celor de la Al-Shabab pe motiv că s-a luat la harţă cu poliţişti, şi-a aruncat tricoul de campion pe care era poza prinţului moştenitor şi nu a participat la festivitatea de premiere.

Echipa saudită, antrenată de Cosmin Olăroiu, la care este legitimat Mirel Rădoi, Al Hilal, a câştigat, vineri, Cupa Coroanei Prinţului, după ce a învins în finală, scor 1-0 după prelungiri, formaţia Al-Shabab. La finalul partidei, tehnicianul român a făcut o criză de nervi în momentul în care a văzut că poliţiştii nu le permit jucătorilor săi, care au urmărit meciul din tribune, să pătrundă pe teren pentru festivitatea de premiere. După câteva momente în care a ţipat la poliţişti, Olăroiu şi-a scos tricoul de campion, l-a aruncat la pământ şi a părăsit stadionul, scena fiind filmată de camerele de luat vederi.

Ministerul de Informaţie din Arabia Saudită a trimis, luni, un fax tuturor redacţiilor prin care anunţă că este interzisă publicarea oricărui articol despre antrenorul român Cosmin Olăroiu, după incidentul petrecut, săptămâna trecută, în finala Cupei Coroanei Prinţului.

Imagini cu incidentul de la finala Cupei Coroanei Prinţului

Citeşte şi

Secundul lui Olăroiu, antrenor principal la Al Hilal

Olăroiu, interzis în Arabia Saudită

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici