Poliţia îi răspunde lui Piţurcă

Poliţia Capitalei precizează că nu avea cum să intervină în conflictul de vineri seara, de la ieşirea de pe stadionul Dinamo, dintre selecţionerul Victor Piţurcă şi un suporter, întrucât asigurarea ordinii publice în apropierea stadioanelor intră în competenţa Jandarmeriei.

1 afișare
Imaginea articolului Poliţia îi răspunde lui Piţurcă

Poliţia îi răspunde lui Piţurcă (Sursa: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, marţi, că potrivit Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive, asigurarea ordinii publice în zona apropiată şi imediată a bazelor sportive, şi în alte locuri destinate desfşurării competiţiilor şi jocurilor sportive cu grad de risc se realizează "în mod nemijlocit de către structurile de jandarmi competente teritorial".

"Aceeaşi lege prevede că menţinerea ordinii publice pe traseele de deplasare către bazele sportive, în localităţi sau în afara acestora, până la limita exterioară a zonei apropiate, se realizează în mod nemijlocit de către organele de poliţie competente teritorial", a adăugat comisarul Ciocan.

El a explicat că locul unde se afla Victor Piţurcă este situat în zona apropiată locului de desfăşurare a competiţiei sportive.

"Chiar şi în această situaţie, conducerea Poliţiei Capitalei a dispus efectuarea de verificări pentru a stabili dacă cei doi agenţi de Poliţie Rutieră aflaţi în zonă puteau să audă discuţia dintre selecţionerul echipei naţionale de fotbal şi cetăţeanul respectiv, deşi misiunea acestora era de fluidizare şi dirijare a traficului rutier", a mai spus comisarul Ciocan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a adăugat că, potrivit protocoalelor de cooperare încheiate, lucrătorii de poliţie aflaţi în dispozitivele de menţinere a ordinii şi liniştii publice cu ocazia desfăşurării partidelor de fotbal din Bucureşti vor oferi informaţii şi sprijin concret Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pentru identificarea şi tragerea la răspundere, potrivit legii, a persoanelor cu comportament antisocial şi acolo unde competenţa de soluţionare revine Jandarmeriei.

Selecţionerul Victor Piţurcă a asistat, vineri, la meciul Dinamo - Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 2-1, din etapa a XX-a a Ligii I, iar la plecarea de la stadion a avut un mic conflict cu un suporter care i-a reproşat că îl convoacă la echipa naţională pe stelistul Mihăiţă Neşu.

Piţurcă a criticat "pasivitatea" oamenilor de ordine care au asistat la incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici