Polonia se adaugă la lista ţărilor care boicotează Campionatele Mondiale IBA

Asociaţia poloneză de box (PZB) s-a alăturat numărului tot mai mare de organisme naţionale de conducere care şi-au anunţat retragerea de la Campionatele Mondiale ale Asociaţiei Internaţionale de Box din acest an.

1144 afișări
Imaginea articolului Polonia se adaugă la lista ţărilor care boicotează Campionatele Mondiale IBA

IBA, Facebook

Vicepreşedintele PZB, Maciej Demel, a declarat presei poloneze că organizaţia sa nu va trimite sportivi nici la ediţiile feminină şi nici la cea masculină ale Campionatelor Mondiale din cauza prezenţei sportivilor ruşi şi belaruşi.

"Fiind una dintre primele asociaţii sportive care şi-a exprimat sprijinul după izbucnirea războiului din Ucraina, am adoptat atunci o rezoluţie conform căreia nu vom participa la competiţii la care vor lua parte ruşi şi belaruşi", a declarat Demel într-un reportaj realizat de Sport.PL.

"De atunci, nu am adoptat o nouă rezoluţie, aşa că cea veche rămâne în vigoare. Suntem consecvenţi în acţiunile noastre".

Polonia a primit mai mulţi refugiaţi ucraineni decât orice altă naţiune de la invazia Rusiei din februarie anul trecut, cu peste nouă milioane de persoane care au trecut graniţa.

Decizia PZB dă o altă lovitură IBA, care a fost afectată de o serie de retrageri de la Campionatul Mondial feminin, programat să aibă loc între 15 şi 26 martie la New Delhi, în India.

USA Boxing a fost primul organism naţional de conducere care a optat să nu trimită o echipă la evenimentul emblematic al IBA.

De atunci, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Canada, Suedia, Elveţia şi Olanda şi-au declarat public intenţia de a le urma exemplul.

Multe dintre aceste naţiuni, inclusiv SUA, s-au retras, de asemenea, de la Campionatele Mondiale masculine, care urmează să se desfăşoare la Taşkent, în Uzbekistan, între 1 şi 14 mai.

Preşedintele Boxing New Zealand, Steve Hartley, a declarat că ar "prefera" ca sportivii săi să nu participe la Campionatele Mondiale feminine, dar organizaţia nu a boicotat oficial evenimentul din India.

"Acesta este un semn de solidaritate cu oamenii din Ucraina în ceea ce priveşte invazia ilegală a unei ţări suverane de către Rusia şi ca un protest împotriva corupţiei care predomină în cadrul IBA", a declarat Hartley pentru Radio New Zealand.

"Cu toate acestea, Boxing NZ consideră că, în cele din urmă, decizia ar trebui să aparţină echipei de pugiliste care încearcă să îndeplinească criteriile stabilite de NZOC (Comitetul Olimpic al Noii Zeelande).

"Boxing NZ a furnizat informaţii complete echipei noastre cu privire la scenariile posibile şi, în legătură cu acest lucru, am cerut echipei să ia o decizie cu privire la participarea sau nu şi să răspundă vineri către Boxing NZ".

Noua Zeelandă şi Polonia sunt membre ale Alianţei Cauzei Comune (CCA) a naţiunilor care încearcă să acorde prioritate păstrării locului boxului la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028, care este pus sub semnul întrebării din cauza unor probleme de guvernanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici