Popescu: Chiar dacă nu îi convine, Piţurcă va trebui să se obişnuiască să colaboreze cu Iordănescu

Gheorghe Popescu, candidat la preşedinţia FRF, a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că selecţionerul Victor Piţurcă va trebui să se obişnuiască să colaboreze cu directorul tehnic al federaţiei, Anghel Iordănescu, chiar dacă nu îi convine acest lucru.

85 afișări
Imaginea articolului Popescu: Chiar dacă nu îi convine, Piţurcă va trebui să se obişnuiască să colaboreze cu Iordănescu

Gheorghe Popescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Până la urmă trebuie să se întâmple acest lucru (n.r. - colaborarea dintre Piţurcă şi Iordănescu) pentru că federaţia a hotărât ca nea Puiu să conducă toate echipele naţionale. Piţurcă este antrenorul echipei naţionale şi probabil va trebui să se obişnuiască cu această formulă, chiar dacă nu îi convine. Pentru că ştim toţi că nu îi convine, a spus asta când am ieşit eu şi am vorbit eu despre acest lucru. Pe mine mă surprinde tăcerea asta a celor care atunci erau vehemenţi", a spus Popescu la întoarcerea din Grecia.

Acesta a adăugat că fotbalul românesc avea nevoie de experienţa lui Anghel Iordănescu. "Este un lucru foarte bun revenirea în fotbalul românesc pentru că este un om cu multă experienţă care a făcut multe. Eu v-am spus de mult despre acest lucru (n.r. - numirea lui Iordănescu în funcţia de director tehnic). Ce mă suprinde e că atunci când am spus eu că dânsul trebuie să vină la cârma echipelor naţionale a ieşit un tărăboi extraordinar, iar acum nu mai zice nimeni nimic", a afirmat fostul internaţional.

În ceea ce priveşte concluzia din raportul lui Piţurcă prezentat Comitetului Executiv, conform căreia este nevoie să fie descoperiţi încă zece jucători înaintea începerii preliminariilor CE 2016, Popescu a afirmat că echipa naţională are valoare pentru a obţine calificarea. "Trebuie să acceptăm faptul că în ultima perioadă nu am avut o echipă naţională nemaipomenită, care să ne fi obişnuit cu rezultate foarte bune, dar eu cred cu tărie că avem materie primă să alcătuim o echipă naţională capabilă se califice (n.r. - la Euro-2016) de pe unul din primele două locuri în grupă, iar dacă nu, să facă sufiente puncte pentru a ne califica de pe locul trei", a menţionat fostul căpitan al primei reprezentative.

Întrebat dacă îl vede pe Dan Petrecu în funcţia de antrenor al echipei naţionale, Popescu a răspuns: "Nu mă întrebaţi de acest lucru pentru că eu nu am niciun drept să vorbesc despre antrenorul echipei naţionale atât timp cât nu am nicio funcţie la federaţie".

Gheorghe Popescu a făcut parte din echipa naţională a României construită în jurul "Generaţiei de Aur", care a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul caritabil susţinut, luni, în compania unei selecţionate a Greciei, compusă în mare parte din fotbalişti care au câştigat Campionatul European din 2004.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat, luni, că Anghel Iordănescu va ocupa funcţia de director tehnic al FRF, prezentarea oficială a acestuia urmând să aibă loc, joi, la Casa Fotbalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici