Popescu: Dacă oamenii de fotbal vor să schimbe ceva, atunci să boicoteze alegerile

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă în care a anunţat că nu va candida la funcţia de preşedinte al FRF, că oamenii din fotbal dacă vor să schimbe ceva atunci să boicoteze alegerile programate la 25 ianuarie.

15 afișări
Imaginea articolului Popescu: Dacă oamenii de fotbal vor să schimbe ceva, atunci să boicoteze alegerile

Popescu: Dacă oamenii de fotbal vor să schimbe ceva, atunci să boicoteze alegerile (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Dacă oamenii din fotbal care merg pe 25 ianuarie la vot vor să schimbe ceva, atunci să boicoteze alegerile. Eu nu am pe cine să susţin în alegerile astea. Contracandidaţii domnului Mircea Sandu mi se par inexistenţi. Faptul că renunţ la candidatură este o hotărâre de moment, eu voi continua să fiu alături de fotbal. Şi voi reveni în fotbal atunci când funcţia de preşedinte al FRF va fi aleasă pe proiecte serioase şi nu pe negocieri subterane, pe întâlniri noaptea sau pe voturi negociate. Eu am luat în calcul că vor fi devansate alegerile, mă aşteptam să le facă în aprilie, în mai, poate în martie, dar la două săptămâni după vacanţa de iarnă mi se pare o mârşăvie. La următoarele alegeri o să încep campania cu un an înainte, dar s-ar putea să nu fie îndeajuns nici aşa", a spus fostul jucător.

De data asta aş fi obţinut mai multe voturi decât la alegerile trecute

"Acum cinci ani pentru cele 102 voturi pe care le-am câştigat am depus o muncă titanică. Şi au fost voturi mult mult mai valoroase decât cele câştigate de Mircea Sandu. De data asta aş fi obţinut mai multe voturi decât la alegerile trecute. Sunt convins de acest lucru. Dar nu pot accepta să-mi fie făcute cadou anumite voturi. Le mulţumesc celor care au încredere în mine, dar nu pot să accept voturi cadou. Prefer să mă retrag decât să primesc voturi cadou. E greu de spus dacă voturile pe care le-aş fi primit la aceste alegeri ar fi fost suficiente pentru a câştiga. Eu aveam atuurile, dar din păcate oamenii au făcut ce au făcut. Este imposibil ca timp fizic să conving oamenii că programul meu este viabil, ar fi trebuit să fac 2-3 judeţe pe zi. Acesta este programul meu la care am lucrat, este gata, dar niciodată nu m-am aşteptat ca alegerile să fie aşa în pripă. Acum cinci ani alegerile au fost programate cu şase luni mai târziu decât data anunţată, acum alegerile au fost devansate cu 4 luni. Este o decizie aberantă", a menţionat Popescu.

Sunt mulţi oameni care nu vor să-şi facă publică opţiunea

"Estimarea domnului Mircea Sandu cu 180 de voturi dânsul, iar eu cu 100 nu este exactă. Probabil că dânsul nu este bine informat de către cei care se ocupă de strângerea de voturi. Pentru că dânşii nu fac în această perioadă decât să umble să strângă voturi. Eu am vorbit şi aseară la telefon cu domnul Condescu şi i-am spus decizia pe care am luat-o. A fost unul dintre puţinii oameni care au făcut publică susţinerea pentru mine. E greşit când se spune că majoritatea cluburilor din Liga I ar fi votat cu Mircea Sandu. Sunt mulţi oameni care nu vor să-şi facă publică opţiunea, iar motivele le înţelegeţi", a adăugat fostul fotbalist.

Unde sunt realizările actualei conduceri?

"Acum cinci ani Mircea Sandu a făcut mai multe promisiuni, una era legată de faptul că la momentul acela se afla în negocieri cu o firmă americană care dorea să investească peste 100 de milioane de euro în patru stadioane din România. Eu am văzut însă în aceşti ani doar construţia stadionului Naţional, care în niciun caz nu este meritul actualei conduceri a federaţiei. Este o investiţie publică făcută de Guvernul României cu Primăria Capitalei, lucru care n-are nicio legătură cu FRF. Aceste merite pe care şi le asumă actuala conducere a federaţiei nu sunt ale dânşilor, ci ale clasei politice din România. Unde sunt realizările actualei conduceri? Din punctul meu de vedere sunt inexistente. Programul meu de campanie este, din păcate, în mare parte acelaşi de acum cinci ani. Şi îmi e teamă că şi peste cinci ani acest program va avea aceeaşi valabilitate. Pentru că nu cred că actuala conducere şi viitoarea conducere care va fi probabil aceeaşi, va face altceva decât ce a făcut în ultimii 20 de ani, adică nimic. Nu cred că se va schimba ceva în următorii cinci ani. La fel cum am spus şi acum cinci ani la alegerile trecute în perioada 2005 - 2010, lucru care s-a şi întâmplat. Am văzut declaraţiile domnului Mircea Sandu că are multe realizări, probabil că dânsului i se par importante. Când îţi propui puţin normal că e uşor de realizat. Domnul Mircea Sandu a spus că în următorii cinci ani fotbalul românesc va fi în criză. Eu sunt convins că va fi în criză", a precizat fostul internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici