Preliminariile pentru Euro-2012: 6 grupe de 6 echipe şi 3 grupe de 5

Comitetul Executiv al UEFA a decis, în şedinţa de luni, ce a avut loc la Nyon (Elveţia), că pentru preliminaraliile Campionatului European din 2012 vor exista şase grupe de şase formaţii şi trei grupe de cinci.

54 afișări
Imaginea articolului Preliminariile pentru Euro-2012: 6 grupe de 6 echipe şi 3 grupe de 5

Preliminariile pentru Euro-2012: 6 grupe de 6 echipe şi 3 grupe de 5 (Imakgine: Mediafax Foto/AFP)

UEFA include un număr de 53 de naţiuni, dar selecţionatele Ucrainei şi Poloniei sunt calificate direct pentru acest turneu final în calitate de ţări gazde.

Primele nouă echipe din fiecare grupă vor fi direct calificate pentru faza finală, precum şi cea mai bine clasată naţională de pe locul secund. În total zece echipe vor fi calificate direct. Celelalte opt formaţii de pe locul secund se vor înfrunta într-un baraj (tur-retur) pentru celelalte patru locuri rămase la turneul final. Se ajunge deci la 14 formaţii calificate, la care se vor adăuga cele două naţiuni organizatoare.

În 2012 va fi ultima ediţe a Campionatului European la care vor lua parte doar 16 echipe, începând cu Euro-2016 la turneul final vor participa 24 de formaţii.

Tragerea la sorţi pentru faza preliminară a Euro-2012 va avea loc pe data de 7 februarie 2010, la Varşovia (Polonia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici