Premier League a cheltuit cei mai mulţi bani în această perioadă de transferuri

Premier League este campionatul care a cheltuit cei mai mulţi bani în perioada de transferuri din iarnă, care se încheie oficial pe 31 ianuarie pentru cele mai puternice ligi europene, cu 128,6 milioane de euro, fiind urmat de Italia, Germania, Spania şi Franţa, informează cotidianul As.

8 afișări

Din campionatul Angliei, cele mai mari sume de bani au fost plătite de grupările Manchester City (37 de milioane de euro), Aston Villa (27,5 milioane de euro) şi Liverpool (26,5 milioane de euro). Manchester City a cheltuit toţi banii pentru aducerea internaţionalului bosniac Edin Dzeko, de la clubul VfL Wolfsburg, Aston Villa şi-a întărit lotul cu doi jucători, Jean II Makoun (de la Olympique Lyon, pentru 6 milioane de euro) şi Darren Bent (de la Sunderland, pentru 21,5 milioane de euro), în timp ce Liverpool a plătit 26,5 milioane de euro pentru aducerea lui Luis Suarez, de la Ajax.

În Italia, unde s-au cheltuit 78,1 milioane de euro, Internazionale Milano a plătit cel mai mult pe transferuri, aducându-i pe Ranocchia (de la Genoa, pentru 18,5 milioane de euro), Pazzini (de la Sampdoria, pentru 13 milioane de euro) şi Knasmullner (pentru 500.000 de euro). A doua echipă cea mai activă pe piaţa transferurilor a fost AC Milan, care i-a achiziţionat pe Didac (de la Espanyol Barcelona, pentru 3 milioane de euro), Emanuelson (1,7 milioane de euro), Van Bommel (adus gratis) şi Cassano (de la Sampdoria, pentru 1,6 milioane de euro).

În Bundesliga s-au cheltuit, până în prezent, 38,9 milioane de euro, Luiz Gustavo, Ryan Babel şi Anthony Annan fiind transferurile cele mai scumpe. Luiz Gustavo s-a transferat de la Hoffenheim la Bayern Munchen pentru suma de 17 milioane de euro, iar Babel a ajuns de la Liverpool la Hoffenheim pentru 7 milioane de euro. Gruparea Schalke 04 l-a achiziţinat pe Annan (de la Rosenborg), pentru 3,5 milioane de euro.

Pe următorul loc se situează campionatul din Spania, cu 27,7 milioane cheltuite pe transferuri, cu mult peste ce s-a plătit în perioada de iarnă a sezonului trecut (9 milioane de euro), notează As. În plus, a crescut şi numărul transferurilor, fiind prezentaţi în această iarnă 24 de fotbalişti. Atletico Madrid a cheltuit cei mai mulţi bani cu transferurile, 11,2 milioane de euro, grupări puternice precum FC Barcelona şi Real Madrid fiind mai discrete pe piaţa transferurilor în această iarnă, catalanii transferându-l doar pe Ibrahim Afellay, pentru suma de 3 milioane de euro, în timp ce madrilenii l-au împrumutat pe Adebayor de la Manchester City.

Campionatul din Franţa a cheltuit cel mai puţin dintre ligile puternice, cu numai 10.5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici