PREMIERĂ în lumea fotbalului | Campioana României va fi decisă astăzi, de un tribunal sportiv

12 iulie 2017 ar putea deveni o dată istorică, nu doar pentru fotbalul românesc, ci pentru fotbalul mondial. Decizia TAS, aşteptată astăzi, ar putea schimba campioana, lucru nemaîntâlnit până acum, scriu cei de la ProSport.

1059 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ în lumea fotbalului | Campioana României va fi decisă astăzi, de un tribunal sportiv

Campioana României va fi decisă astăzi, de un tribunal sportiv

Ediţia de campionat 2016-2017 s-a încheiat în urmă cu 60 de zile, iar Viitorul a fost desemnată de forurile din România drept campioană, însă FCSB a contestat acest lucru. Cele două echipe au terminat la egalitate de puncte, 44 mai exact, iar roş-albaştrii susţin că într-o asemenea situaţie ar trebui luate în considerare rezultatele directe din întreg sezonul, nu doar cele din play-off. În regulament nu este stipulat clar faptul că se iau în considerare doar meciurile directe din play-off, motiv pentru care FCSB îşi caută dreptatea la TAS, scrie ProSport.

Miza este una financiară, nu neapărat una de orgoliu sportiv, după cum declara chiar Gigi Becali, finanţatorul FCSB: "Îi las titlul lui Hagi, eu iau doar banii după decizia TAS!". În acest moment, conform actualei configuraţii a clasamentului, FCSB va intra în preliminariile UEFA Champions League pe traseul non-campioanelor şi nu va fi cap de serie ceea ce înseamnă că are şanse destul de mici de a accede în grupele competiţiei. În cazul în care TAS va da dreptate roş-albaştrilor, situaţia se schimbă radical, iar şansele FCSB de a intra în grupele UEFA Champions League cresc substanţial.


UPDATE  Audierile în cazul de la TAS au început în această dimineaţă, ora 08:30. O decizie finală ar putea fi dată în cursul acestei zile sau cel mai târziu mâine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici