Presa mondială, la picioarele fenomenului român: David Popovici, comparat cu Haaland

Fenomenul României, care va împlini 18 ani într-o lună, a câştigat aurul la Campionatele Europene de la Roma şi a stabilit un nou record mondial.

2545 afișări
Imaginea articolului Presa mondială, la picioarele fenomenului român: David Popovici, comparat cu Haaland

PResa mondială: Cine e David Popovici

„Cine este David Popovici, noul rege al stilului 100: între filozofie, Haaland, prima masă în zori şi... magie”, titrează prestigioasa publciaţei italiană „La Gazzetta dello Sport”, la puţine momente după performanţa de la Roma.

„Băiatul român locuieşte şi se antrenează în Bucureşti şi sunt doar două cuvinte în viaţa lui: sacrificiu şi antrenament”, scriu italienii.

Jurnaliştii i-au luat la puricat dieta. „În permanenţă la dietă, în sală şi în apă 6 zile pe săptămână, nu are de gând să se mute în SUA, aşa cum i s-a propus, pentru că în România are tot ce-i trebuie: mănâncă bine dimineaţa. Meniul sportivului constă în iaurt cu banane, seminţe, miere şi fulgi de ovăz.La acestea se adaugă fructe uscate, precum migdale şi curmale”.

Mâncarea de dimineaţa e baza

„Într-o zi normală, mă trezesc cu două ore înainte de antrenament să mănânc, în jurul orei 4:30. E un obicei mai special, la mine merge... Aşă că am timp să diger mâncarea, dar să mănânc suficient. Mai întâi, am sala de sport, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 7”. După şedinţa de dimineaţă, David Popovici bea o combinaţie de lapte, miere şi scorţişoară. Uneori lapte, miere şi cacao.

„David Popovici, care înoată de mai bine de 10 ani, are foarte puţin timp pentru prieteni sau pentru pasiunile sale dincolo înot, când se află în Bucureşti. Îi place însă să meargă pe bicicletă şi astfel să se deplaseze pe străzile oraşului. Pentru el, sportul, totul, este distractiv”.

Popovici este pasionat de filosofie şi magie: „Iniţial, antrenorul meu mi-a vorbit despre stoicism şi filozofie, în general, şi sunt multe de învăţat de la această şcoală de gândire. Cred că există o conexiune grozavă, mai ales între stoicism şi sport”. După liceu, şi-ar dori să devină psiholog, ca şi mama lui, scriu peninsularii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
david popovici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici