Presa spaniolă susţine că Lionel Messi va câştiga al optulea Balon de Aur

  • Lionel Messi nu a reuşit să câştige Balonul de Aur în 2022, dar după ce a condus Argentina la câştigarea Cupei Mondiale din Qatar, starul de la Inter Miami este gata să revendice din nou premiul.
  • Dezvăluirea este făcută de publicaţia catalană Sport, care susţine că ştie de pe acum câştigătorii.
332 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă susţine că Lionel Messi va câştiga al optulea Balon de Aur

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Lionel Messi este creditat cu câştigarea celui de-al optulea său Ballon d'Or la sfârşitul acestei luni, după ce spaniolii de la Sport au dezvăluit numele câştigătorilor pentru premiile masculine şi feminine din 2023.

Messi, în vârstă de 36 de ani, a condus Argentina spre câştigarea Cupei Mondiale din Qatar anul trecut. Fostul star de la Barcelona şi Paris Saint-Germain s-a alăturat apoi lui Inter Miami în iulie, unde a continuat să performeze.

După ce a ratat trofeul din 2022 în favoarea lui Karim Benzema, Messi ar fi fost informat de această dată despre victoria sa înainte de ceremonia care va avea loc luni, 30 octombrie, la Paris. În ceea ce priveşte premiul din fotbalul feminin, ziarul catalan Sport adaugă că mijlocaşul Barcelonei, Aitana Bonmati, va fi prezentată ca fiind câştigătoare, la Teatrul Chatelet, după ce a câştigat Cupa Mondială feminină cu Spania, învingând Anglia în finala dramatică din august.

Triumful anticipat al lui Messi va face ca, pentru prima dată în istorie, Balonul de Aur să fie acordat unui jucător care evoluează înafara Europei. El îl va devansa cu trei trofee pe eternul rival Cristiano Ronaldo.

Jucătorul de 36 de ani s-a confruntat cu o concurenţă acerbă din partea atacantului lui Manchester City, Erling Haaland, şi a fostului coechipier de la PSG, Kylian Mbappe, dar spaniolii spun că va fi învingător datorită succesului său din Qatar.

Haaland a câştigat tripla cu City sezonul trecut, marcând un număr de 52 de goluri în 53 de meciuri. Mbappe, între timp, a înscris un hat-trick memorabil în finala Cupei Mondiale împotriva Argentinei lui Messi şi a avut o prestaţie bună în timpul unei campanii sub aşteptări pentru PSG.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici