Preşedintele FIFA, Gianni Infantino pus pe glume: Cupa Mondială a fost extinsă pentru a ajuta Scoţia

Decizia FIFA de a extinde Cupa Mondială din 2026 la 48 de echipe a fost luată pentru a oferi Scoţiei şansa de a reveni la turneul final după aproape 30 de ani, a glumit preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a salutat în glumă calificarea echipei scoţiene la Euro 2024 din Germania.

400 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIFA, Gianni Infantino pus pe glume: Cupa Mondială a fost extinsă pentru a ajuta Scoţia

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino pus pe glume: Cupa Mondială a fost extinsă pentru a ajuta Scoţia

Scoţia a participat ultima dată la Cupa Mondială din Franţa, în 1998, unde a terminat pe ultimul loc în Grupa A, după Brazilia, Norvegia şi Maroc. Ei nu au reuşit să se califice la ultimele şase ediţii ale turneului mondial, la care au participat 32 de echipe.

După ce au ajuns la al doilea Euro consecutiv în acest an, scoţienii speră să ajungă la Cupa Mondială din 2026, care va fi găzduită în comun de Statele Unite, Canada şi Mexic - prima fază finală care se va juca în format extins.

"Scoţia s-a calificat destul de strălucit la Campionatul European", a declarat preşedintele FIFA pentru BBC Scotland, sâmbătă, după ce a asistat la victoria cu 2-1 a lui St Mirren pe teren propriu împotriva lui Aberdeen în Scottish Premiership, în urma unei reuniuni IFAB în Loch Lomond.

"Vă dezvălui secretul, am decis să mărim de la 32 la 48 (numărul echipelor participante, n.r.) pentru a permite Scoţiei să participe.

"Scoţia va avea o mare şansă şi dacă se califică sunt sigur că fanii scoţieni se vor distra foarte bine."

Scoţia a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, pierzând în faţa Ucrainei în semifinalele play-off-ului european.

În cele opt ediţii ale Cupei Mondiale pe care le-a disputat, Scoţia, care are a doua cea mai veche federaţie naţională din lume după Anglia, nu a trecut niciodată de faza grupelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici