Preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a decedat

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, în vârstă de 61 de ani, fost preşedinte al ANS, a decedat, marţi, la spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproximativ o lună, a declarat, pentru MEDIAFAX, antrenorul formaţiei Sportul Studenţesc, Ioan Martin.

535 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a decedat

Preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a decedat (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"S-a stins astăzi în jurul prânzului, la Spitalul Elias. Era internat de o lună şi ceva, fiind bolnav de cancer la pancreas. Din câte ştiu mâine va fi depus la capela de la Cimitirul Mărcuţa. Am fost colegi, un om excepţional şi un sportiv la fel. Hocheiul a pierdut mult odată cu dispariţia lui", a spus Martin.

Florian Gheorghe fusese ales preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă în toamna anului trecut.

În perioada 2005-2007, Florian Gheoghe a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport, din partea Partidului Umanist Român, condus la acea vreme de fostul său coleg de echipă, Dan Voiculescu.

Florian Gheorghe a început să practice hochei pe gheaţă în 1964, din 1969 evoluând în meciuri la echipe de seniori. A fost component al echipelor IPGG, Dinamo Bucureşti şi Sportul Studenţesc. Cu Dinamo a câştigat cinci titluri de campion naţional. A fost component de bază al echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României (1972-1980), cu care a participat la opt ediţii consecutive ale Campionatului Mondial.

În 1985, Florian Gheorghe a fost antrenor federal, funcţie pe care a deţinut-o până în 2002. Ca antrenor al echipei naţionale de tineret, Gheorghe a participat la cinci ediţii ale CM. Timp de şase ani a fost antrenorul naţionalei de seniori. I s-au acordat titlurile de Maestru emerit al sportului şi de Antrenor emerit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici