Preşedintele Serbiei: Am căzut de acord ca Grecia să se alăture găzduirii Campionatului European de volei din 2021

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunţat, că Grecia se va alătura, pe lângă România şi Bulgaria, găzduirii Campionatului European de volei feminin din anul 2021. Acesta a precizat că a fost constituit un Comitet de iniţiativă pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2030.

76 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Serbiei: Am căzut de acord ca Grecia să se alăture găzduirii Campionatului European de volei din 2021

Preşedintele Serbiei: Am căzut de acord ca Grecia să se alăture găzduirii Campionatului European de volei din 2021

„Am decis instituirea unui comitet de iniţiativă pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal, cu 16 reprezentanţi proveniţi din cele patru ţări. Ne exprimă speranţa că, prin intermediul acestui Comitet de organizare, ne vom putea depune candidatura comună pentru a putea găzdui Campionatul European 2028 sau Campionatul Mondial din 2030. Va trebui evident ca această candidatură să fie depusă în mod oficial, luând în calcul data limită, decembrie 2021, pentru ca decizia să fie luată în 2022. Îmi cer scuze dacă am făcut greşeli poate cu referire la datele specifice, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, la finalul reuniunii la nivel înalt în format cvadrilateral România-Serbia-Bulgaria-Grecia, care a avut loc, sâmbătă, la Belgrad.

Preşedintele sârb a adăugat că ţara sa va începe de anul viitor construirea stadionului naţional, precum şi a unor stadioane în marile oraşe din Serbia, fiindcă o Cupă Mondială implică o infrastructură enormă.

„După cum ştiţi o Cupă Mondială de fotbal înseamnă infrastructură enormă. Nu vorbim doar de stadioane, vorbim de hoteluri, de locuri de cazare. Este o muncă serioasă şi, din perspectiva Serbiei, sigur că putem să spune că se poate ca lucrurile să pară dificile, pentru că vrem, deoarece avem o infrastructură destul de învechită, din perspectiva stadioanelor, de anul viitor suntem gata să începem să construim stadionul naţional şi mai multe stadioane în alte câteva oraşe mari din Serbia. Vrem să fim pregătiţi pe deplin pentru acest eveniment”, a explicat Aleksandar Vučić.

Acesta a mai spus că, la reuniunea de sâmbătă, a existat un acord între Serbia, România, Bulgaria şi Grecia ca şi ţara cea din urmă să participe la găzduirea Campionatului European de volei feminin din 2021.

„Am căzut de acord ca, la nivelul anului 2021, Serbia, Bulgaria şi România, acestor trei ţări să li se alăture şi Grecia în găzduirea Campionatului European de volei feminin, pentru că bineînţeles toată lumea ştie, jucătoarele noastre de volei sunt cele mai bune, nu doar din Europa, ci şi din lume. Am spus că sunt foarte încântat să avem alături suporteri din România, Bulgaria şi Grecia. Aşa cum dvs ne veţi sprijini în volei, şi noi vă vom sprijini în fotbal”, a conchis preşedintele Serbiei.

La rândul său, premierul Greciei, Alexis Tsipras, a spus că această colaborare cvadrilaterală subliniază importanţa cooperării în regiunea Balcanilor, care a fost de-a lungul anilor marcată de conflicte.

„Aş vrea să spun legat de candidatura pentru Cupa Europeană sau pentru Campionatul Mondial din 2028, vreau să spun că nu este un simplu obiectiv, este o iniţiativă încărcat de simbolism. În regiunea Balcanilor ani de-a rândul au existat lupte, conflicte, aşa putem să subliniem importanţa cooperării. Regiunea Balcanilor se transformă într-un pioner al cooperării la nivelul Europei şi, de ce nu, la nivel mondial. Prin această iniţiativă vrem să ne pregătim, printr-o organizare comună între cele patru ţări, prin întâlnire având loc la Salonic, şi în pregătirea acestor cooperări sportive, Grecia se va alătura celorlalte trei ţări a Campionatului European de volei feminim. Astfel ne pasăm mingea şi de ce nu să jucăm un fotbal creativ? Indiferent dacă va fi evenimentul Campionatului European sau Mondial sper să fie un eveniment de mare succes”, a declarat Alexis Tsipras, la finalul reuniunii de sâmbătă de la Belgrad.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, sâmbătă, la reuniunea la nivel înalt în format cvadrilateral România-Serbia-Bulgaria-Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici