Proiect de reconversie profesională pentru sportivi

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), în parteneriat cu firma Adecco, a lansat "Programul de reconversie profesională pentru sportivi", care îi ajută pe cei care s-au retras din activitate să continue în piaţa muncii.

274 afișări
Imaginea articolului Proiect de reconversie profesională pentru sportivi

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo (Imagine: Crstiana Sabau/Mediafax foto)

Programul a fost demarat de Adecco Group şi Comitetul Internaţional Olimpic în 2005 şi reînnoit în 2007 şi 2012. Programul atinge peste 8.500 de foşti sportivi de pe întreg mapamondul. Proiectul se bucură de cel mare succes în Statele Unite, ca volum şi număr de sportivi implicaţi, iar Europa cunoaşte deja o dezvoltare accelerată, în special în ţările scandinave.

"Avem o reţea de consultanţi care se vor ocupa de consilierea sportivilor. Aceştia vor fi îndrumaţi spre filialele Adecco din ţară direct din cluburile sportive unde activează. Vom face un plan de carieră dedicat, pornind de la discuţiile cu ei, nevoile lor specifice. Mai precis, acest plan constă în întâlniri de grup în care candidaţilor li se explică cum funcţionează piaţa forţei de muncă, întâlniri individuale în care candidaţii sunt consiliaţi cum să-şi construiască un CV corect, o scrisoare de intenţie, cum să se prezinte la interviuri", a declarat Florin Godean, Country Manager Adecco.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo, a afirmat că programele de reconversie profesională îi pot ajuta pe sportivii români.

"Toţi sportivii de performanţă îşi pun adesea problema ce se va întâmpla cu ei în momentul în care îşi încheie activitatea sportivă. Alţii se trezesc brusc în faţa acestei provocări. Programul de reconversie tocmai asta încearcă să rezolve, vine în întâmpinarea sportivilor în aşa fel încât tranziţia de la viaţa sportivă la cea privată să nu fie bruscă. Din păcate, oportunităţile de angajare ale unui sportiv sunt reduse, iar provocările, din ce în ce mai mari. Regimul de viaţă draconic şi antrenamentele repetate îi impiedică adesea pe sportivi să se axeze pe studii teoretice aprofundate. Se ajunge ca mulţi atleţi, după ce au avut cariere sportive glorioase, să nu îşi găsească un loc de muncă şi să se lovească de scepticismul angajatorilor cu privire la competenţele lor profesionale", a menţionat Szabo.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) are în derulare un proiect asemănător, intitulat "E-learning pentru partenerii sociali".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici