ProSport: Gafă uriaşă la Steaua. Anunţat suspendat, Enache poate juca

ProSport a aflat că jucătorul echipei Steaua, Gabriel Enache, nu este în stare de suspendare pentru jocul cu Pandurii, cu toate că antrenorul Laurenţiu Reghecampf anunţase la conferinţa de presă că fundaşul dreapta nu are drept de joc pentru meciul de duminică seară.

2826 afișări
Imaginea articolului ProSport: Gafă uriaşă la Steaua. Anunţat suspendat, Enache poate juca

ProSport: Gafă uriaşă la Steaua. Anunţat suspendat, Enache poate juca (Imagine: Dragos Savu/ Arhiva Mediafax Foto)

Sâmbătă, la conferinţa de presă, Reghecampf a anunţat problemele cu care se confruntă înaintea jocului cu Pandurii Tg. Jiu, partidă care poate decide campioana din Liga 1.

"E foarte important pentru noi să ne câştigăm toate cele 3 puncte cu Pandurii. Sunt probleme de lot. Kharja e accidentat, Alex Chipciu probabil îşi revine săptămâna viitoare, Marica despre care ştiţi. Bourceanu şi Enache sunt suspendaţi, dar avem un lot numeros", a fost afirmaţia făcută de Laurenţiu Reghecampf.

Potrivit ProSport, la ora când antrenorul făcea această declaraţie, toţi cei cinci jucătorii nominalizaţi de Reghecampf abia soseau la Domneşti. Ei erau desemnaţi să intre într-un program special, separat de cei 18 fotbalişti aflaţi în lot pentru meciul de duminică seară cu Pandurii.

Câteva ore mai târziu, oficialii clubului au primit informaţia că Enache nu este suspendat, aşa cum declarase Reghecampf în faţa presei. Responsabil pentru această gafă uriaşă, transmisă şi antrenorului, este team-managerul Marius Ianuli, nepotul lui George Becali. De urgenţă, oficialii LPF au venit de acasă la sediul Ligii unde, împreună cu Ianuli au verificat toate rapoartele de meci ale Stelei din acest sezon.

Calculele lui Marius Ianuli erau greşite, scrie ProSport. Team-managerul de la Steaua nu ştia că avertismentele din sezonul regulat se şterg înainte de play-off. Astfel, Enache are doar trei cartonaşe galbene în play-off şi va fi suspendat abia dacă îl va primi pe al 4-lea. În urma consultării cu angajaţii LPF, Steaua a decis să-l convoace de urgenţă în lotul pentru jocul cu Pandurii pe Gabriel Enache şi să-l trimită acasă pe Cornel Râpă.

Marius Ianuli nu este la prima greşeală de acest fel. În alte două rânduri, şi-a pus antrenorii în aceeaşi postură în care s-a aflat Reghecampf sâmbătă. În 2009, Ianuli l-a informat pe Marius Lăcătuş că Sorin Ghionea este suspendat pentru derbyul cu CFR Cluj. În 2014, l-a anunţat pe Reghecampf că Florin Gardoş nu poate evolua într-un meci cu FC Vaslui. De fiecare dată, fotbaliştii erau eligibili!

CAZIERUL SPORTIV AL LUI MARIUS IANULI

• în 2009, a uitat că Goian e suspendat pentru prima etapă a returului. Lăcătuş a aflat cu o săptămână înainte de jocul din campionat datorită unei înştiinţări de la LPF. În pregătirile de iarnă, el îl folosise pe Goian titular în toate amicalele şi pe Ionuţ Rada fundaş stânga. Rada i-a luat apoi locul lui Goian în apărare alături de Ghionea
• în 2009, l-a anunţat pe Lăcătuş că Ghionea urmează să fie suspendat pentru meciul din campionat cu CFR Cluj. Fundaşul nu a fost păstrat în cantonament din acest motiv, iar situaţia a fost reparată abia ziua următoare, când antrenorul l-a criticat pe Marius Ianuli pentru eroare.
• în 2009, l-a informat pe Cristiano Bergodi doar cu două zile înainte de meciul Stelei cu Ujpest că Pawel Golanski este suspendar pentru partidă
• în 2009, l-a trecut pe lista pentru deplasarea în Olanda pentru meciul cu Twente pe Alexandru Tudose, fotbalist care nu era pe lista UEFA. Gafa a fost descoperită la timp de antrenorul Mihai Stoichiţă.
• în 2009, Marius Ianuli a fost găsit vinovat, împreună cu doctorul echipei, de faptul că nu i-a obţinut viza medicală lui Bicfalvi. Din această cauză, Bergodi nu a putut să-l folosească în derby-ul cu Dinamo pe mijlocaşul stelist. Becali a anunţat atunci că l-a amendat pe Ianuli.
• în 2012, l-a făcut pe acelaşi Stoichiţă să revină asupra declaraţiilor în cazul suspendării lui Pîrvulescu. Deşi fundaşul avea patru cartonaşe galbene, antrenorul Stelei a fost informat de Marius Ianuli că este o greşeală în statistică şi că Pîrvulescu poate juca. După un schimb de mail-uri cu LPF, situaţia a fost lămurită, iar oficialii Ligii au criticat Steaua pentru faptul că nu are o persoană capabilă să gestioneze numărătoarea cartonaşelor.
• în 2013, Marius Ianuli a uitat să îi obţină viza de Marea Britanie lui Stefan Nikolic, astfel că muntenegreanul a întârziat trei zile în cantonamentul Stelei. Pentru a se revanşa şi pentru a scăpa de sancţiuni, Ianuli i-a plătit din propriul buzunar un bilet la business class lui Nikolic după ce i-a obţinut viza.
• în 2014, acelaşi Marius Ianuli, cel responsabil pentru ţinerea evidenţei cartonaşelor galbene la Steaua, l-a informat pe Laurenţiu Reghecampf, antrenorul din acel moment al echipei din Ghencea, că Florin Gardoş nu va fi apt pentru partida cu FC Vaslui, deşi jucătorul avea doar şase cartonaşe galbene până în acel moment. O posibilă explicaţie pentru această gafă ar fi dată de faptul că Ianuli a numărat şi cartonaşul galben pe care Florin Gardoş îl încasase în Cupa României
• în 2015, Mirel Rădoi a fost nevoit să-l scoată pe Muniru din primul „11” şi din lot cu câteva minute înainte de meciul cu Astra. Oficial, jucătorul se accidentase la încălzire. De fapt, deşi trecuseră şase etape din campionat, Marius Ianuli nu modificase la Ligă legitimaţia jucătorului, care figura ca aparţinând celor de la CFR Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici