Prunea susţine că nu este acuzat în legătură cu corupţia din arbitraj

Managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este judecat în legătură cu corupţia din arbitraj, fiind acuzat doar că a intervenit pe lângă membrii Comitetului Executiv ai FRF în favoarea lui Cornel Penescu.

17 afișări
Imaginea articolului Prunea susţine că nu este acuzat în legătură cu corupţia din arbitraj

Prunea susţine că nu este acuzat în legătură cu corupţia din arbitraj (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Florin Prunea nu a fost niciodată acuzat de probleme în arbitraj. Eu sunt în acest aşa-zis dosar numit «Mită pentru arbitri» pentru că e o singură persoană cercetată, domnul Penescu. În acest sens există o ordonanţă a DNA-ului, în care se spune foarte clar de ce este acuzat Florin Prunea: «şi-a folosit influenţa de a determina membrii Comitetului Executiv din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să reducă cuantumul sancţiunilor aplicate lui Cornel Penescu». Aceasta este singura acuzaţie care mi se aduce şi de aceea există un proces pe rol. Eu sunt nevinovat şi sunt convins că justiţia va da acest verdict", a declarat Prunea.

Oficialul dinamovist susţine de asemenea că există o decizie a Tribunalui Prahova care îi permite să se angajeze la orice club de fotbal din România, contractul său cu FC Dinamo fiind valabil.

"Ştiam de la început că vor exista probleme legate de contractul meu de muncă cu Dinamo Bucureşti, dar nu am vrut să arăt această decizie a Tribunalului Prahova în care se specifică faptul că nu mi se ia dreptul la muncă. În calitatea mea de delegat UEFA am făcut o cerere către Tribunalul Prahova prin care am cerut să mi se ridice interdicţia de a părăsi ţara pentru că sunt în continuare pe lista de delegaţi UEFA în sezonul 2009-2010. În rezoluţia pe care domnul judecător a dat-o se spune foarte clar că «menţiunile inculpatului, în sensul că prin această măsură preventivă i se interzice dreptul la muncă, nu pot fi reţinute de tribunal în contextul în care acesta se poate angaja pentru a-şi exercita atribuţiunile profesionale la orice club din România». Fiind o hotărâre a unei instanţe de judecată nu am făcut decât să respect această decizie, şi în baza acesteia am semnat un contract de muncă cu Dinamo Bucureşti", a declarat Prunea, prezentând în acest sens şi documentele la care a făcut referire.

Prunea vrea să răspundă astfel acuzaţiilor formulate de finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, potrivit cărora managerul sportiv al FC Dinamo nu ar fi avut voie să stea pe banca tehnică la meciul direct, deoarece acesta este suspendat de FRF.

Universitatea Craiova intenţiona să depună memorii la LPF, FRF şi FIFA, în care să conteste prezenţa pe banca tehnică a echipei Dinamo, la meciul de duminică, de pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare, a lui Florin Prunea, în calitate de delegat al clubului gazdă.

Clubul din Bănie consideră că s-au încălcat Regulamentele FIFA în mai multe rânduri, prin existenţa unui conflict calificat de interese, deoarece un angajat al Ferderaţiei Române de Fotbal a participat în calitate de oficial al clubului FC Dinamo la meciul cu Universitatea Craiova, disputat duminică, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I.

Totodată, oltenii susţin că Prunea se află "în stare de suspendare, ca sancţiune disciplinară dată de către Comitetul de Urgenţă a FRF, ca urmare a trimiterii în judecată a acestuia de către DNA pentru infracţiuni de corupţie în activitatea fotbalistică."

"Conflictul de interese e vădit şi prin prisma faptului că Florin Prunea este trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în influenţarea unor decizii ale unor foruri sportive, într-un dosar penal în calitate de inculpat în infracţiuni de corupţie pentru influenţarea arbitrajelor unor meciuri, alături de Gheorghe Constantin, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi tatăl arbitrului meciului de aseară, Augustus Constantin, arbitru care, în mod evident, a defavorizat clubul nostru prin deciziile luate", se arăta într-un comunicat emis luni, de gruparea craioveană.

Fostul director de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Florin Prunea, este judecat în dosarul corupţiei din fotbalul românesc, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu şi de mai mulţi arbitri.

Potrivit procurorilor DNA, Penescu a oferit bani unor arbitri şi şefului CCA, pentru ca FC Argeş să beneficieze de arbitraje favorabile la meciurile din campionat. Penescu i-a oferit bani şi lui Prunea, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor FRF, în sensul de a-i influenţa în deciziile lor.

În total, 14 persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie, în dosarul "mită pentru arbitri", aflat încă pe rol. Florin Prunea a fost suspendat din funcţia de la FRF după ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, iar săptămâna trecută a fost numit manager general al FC Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici