Mititelu: Nu am depus memoriu la FRF pentru că ne vom adresa FIFA

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că a renunţat să depună memoriu la FRF prin care să conteste faptul că managerul sportiv al FC Dinamo, Florin Prunea, a stat pe banca tehnică la meciul de duminică, pentru că se va adresa direct FIFA, informează site-ul grupării oltene.

18 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Nu am depus memoriu la FRF pentru că ne vom adresa FIFA

Mititelu: Nu am depus memoriu la FRF pentru că ne vom adresa FIFA (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am depus memoriu la FRF, pentru că ne vom adresa FIFA. Avocaţii se ocupă ca acţiunea să fie foarte bine făcută, să nu fie greşeli de redactare. Până luni totul va fi gata. Prezenţa lui Prunea pe bancă nu a fost corectă, vă garantez că la următorul meci nu va mai fi pe bancă. Domnul Mircea Sandu a făcut o eroare spunând că Prunea avea dreptul să stea pe bancă, pentru că înseamnă că regulamentele din lumea fotbalului nu mai sunt regulamente, sunt numai nişte cuvinte aşternute pe hârtie", a spus Mititelu.

Oficialul oltean a afirmat că Prunea poate ocupa orice funcţie în club, dar că nu poate lua loc pe bancă şi nu poate intra la vestiar. "L-am auzit pe domnul Prunea spunând că i s-a suspendat contractul doar. Este absurd, să fim serioşi! Poate lucra oriunde, chiar şi la clubul Dinamo, dar nu să stea pe bancă, în vestiar. Persoanele care sunt suspendate pentru abateri sportive nu pot lua parte la un meci, nu pot participa la şedinţe, nu au voie în vestiar, pe bancă, nici măcar nu pot participa la o Adunare Generală al Federaţiei sau a Ligii, că aşa spune regulamentul", a precizat Mititelu.

Pe de altă parte, atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, a negat faptul că şi-a încrucişat mâinile, gest prin care sugera "mâini încătuşate", după ce arbitrul Augustus Constantin nu i-a acordat un penalti în meciul cu Dinamo: "Nu am făcut un astfel de gest. Nu am vorbit cu domnul Prunea, ci doar cu domnul Ganea. Nu mai ştiu ce s-a întâmplat, dar i-am reproşat arbitrului Augustus Constantin neacordarea penaltiului. Doar după acea fază am vorbit, în rest ne-am văzut fiecare de treaba lui. Nu am vorbit nici cu tuşierul Stoianof! Nu mi-a venit să cred că nu s-a acordat lovitură de la 11 metri la acea fază, am fost şi tras de mână, apoi Moţi a venit peste mine. Îmi pare rău pentru Augustus Constantin, probabil a greşit, nu îmi doresc să fie suspendat, să îi dea Dumnezeu sănătate şi să arbitreze în continuare, dar corect! Moţi m-a sunat după meci şi mi-a spus că a fost penalti".

Clubul Universitatea Craiova intenţiona să depună, marţi, memorii la LPF şi FRF, în care să consteste prezenţa pe banca tehnică a echipei Dinamo, la meciul de duminică, de pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare, a lui Florin Prunea, în calitate de delegat al clubului gazdă.

Fostul director de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Florin Prunea, este judecat în dosarul corupţiei din fotbalul românesc, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu şi de mai mulţi arbitri.

Potrivit procurorilor DNA, Penescu a oferit bani unor arbitri şi şefului CCA, pentru ca FC Argeş să beneficieze de arbitraje favorabile la meciurile din campionat. Penescu i-a oferit bani şi lui Prunea, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor FRF, în sensul de a-i influenţa în deciziile lor. În total, 14 persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie, în dosarul "mită pentru arbitri", aflat încă pe rol. Florin Prunea a fost suspendat din funcţia de la FRF după ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, iar săptămâna trecută a fost numit manager general al FC Dinamo.

Formaţia Dinamo Bucureşti s-a impus, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), în faţa echipei Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii I, în care oficialii grupării oaspete l-au acuzat pe arbitrul Augustus Constantin, fiul lui Gheorghe Constantin, de neacordarea unei lovituri de pedeapsă la un fault comis de Moţi, în minutul 12, la scorul de 1-0. De asemenea, oltenii susţin că Moţi ar trebuit eliminat la faza respectivă.

Biroul Executiv al CCA a decis, luni, să-l reţină de la delegări pe o perioadă de opt etape pe arbitrul Augustus Constantin şi să nu-l mai delege decât la meciuri din Liga a II-a şi a III-a până la sfârşitul sezonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici