Craiova va contesta prezenţa lui Florin Prunea pe banca tehnică a dinamoviştilor

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, pe site-ul oficial, că va depune, marţi, memorii la LPF şi FRF, în care constestă prezenţa pe banca tehnică a echipei Dinamo, la meciul de duminică, de pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare, a lui Florin Prunea, în calitate de delegat al clubului gazdă.

65 afișări
Imaginea articolului Craiova va contesta prezenţa lui Florin Prunea pe banca tehnică a dinamoviştilor

Craiova va contesta prezenţa lui Florin Prunea pe banca tehnică a dinamoviştilor (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Clubul din Bănie consideră că s-au încălcat Regulamentele FIFA în mai multe rânduri, prin existenţa unui conflict calificat de interese, deoarece un angajat al Ferderaţiei Române de Fotbal a participat în calitate de oficial al clubului FC Dinamo la meciul cu Universitatea Craiova, disputat duminică, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I.

"Conflictul de interese e vadit şi prin prisma faptului că Florin Prunea este trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în influenţarea unor decizii ale unor foruri sportive, într-un dosar penal în calitate de inculpat în infracţiuni de corupţie pentru influenţarea arbitrajelor unor meciuri, alături de Gheorghe Constantin, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi tatăl arbitrului meciului de aseară, Augustus Constantin, arbitru care, în mod evident, a defavorizat clubul nostrum prin deciziile luate. Toate aceste aspecte se completează cu vizita preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna, în data de 11 februarie 2010, la sediul FC Dinamo", se arată în comunicatul grupării craiovene.

De asemenea, clubul craiovean contestă, în acest comunicat, delegarea la meciul Dinamo - U. Craiova a unui oficial dinamovist aflat în stare de suspendare:

"Delegarea de către FC Dinamo la meciul cu Universitatea Craiova a unui oficial aflat în stare de suspendare, ca sancţiune disciplinară dată de către Comitetul de Urgenţă a FRF, ca urmare a trimiterii în judecata a acestuia de către DNA pentru infracţiuni de corupţie în activitatea fotbalistică. Menţionam că în ambele situaţii, Federaţia Română de Fotbal are datoria să se autosesizeze şi să adopte măsurile prevăzute de regulamentele internationale şi interne.FRF este obligata să asigure un cadru echidistant pentru disputarea competiţiilor şi să asigure integritatea acestora, lucru care în acest caz nu s-a întâmplat. Vă reamintim că regulamentul FIFA pedepseşte drastic încălcările regulamentare de mai sus, mergându-se păna la dezafilierea clubului sau entităţii juridice care comite astfel de încălcări".

Fostul director de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Florin Prunea, este judecat în dosarul corupţiei din fotbalul românesc, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu şi de mai mulţi arbitri.

Florin Prunea a fost suspendat din funcţia de la FRF după ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, iar săptămâna trecută a fost numit manager general al FC Dinamo.

Formaţia Dinamo Bucureşti s-a impus, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), în faţa echipei Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii I, în care oficialii grupării oaspete l-au acuzat pe arbitrul Augustus Constantin, fiul lui Gheorghe Constantin, de neacordarea unei lovituri de pedeapsă la un fault comis de Moţi, în minutul 12, la scorul de 1-0. De asemenea, oltenii susţin că Moţi ar trebuit eliminat la faza respectivă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici