PSG intenţionează să părăsească Parc des Princes

  • Clubul francez Paris Saint Germain negociază de ceva timp cu municipalitatea pariziană pentru a cumpăra Parc des Princes.
  • Însă preţul cerut este considerat prea mare.
  • Atât de mare încât conducerea plănuieşte să părăsească stadionul intenţionând să se mute pe Stade de France, conform L’Equipe.
1627 afișări
Imaginea articolului PSG intenţionează să părăsească Parc des Princes

Sursa foto: Profimedia

Conducerea echipei lui Messi, pentru a-şi continua dezvoltarea, doreşte de mai multe sezoane să cumpere Parc des Princes, proprietate a oraşului Paris, pentru care are un contract de închiriere pe 30 de ani. Numai că preţul cerut de municipalitatea pariziană pentru vânzarea miticului său stadion de la Porte de Saint-Cloud este considerat exorbitant de PSG.

Intenţia iniţială a celor de la PSG este să rămână pe Parc des Princes, pe care intenţionează să-l extindă la 60.000 de locuri, faţă de 48.000 cât are în prezent, dar clubul se gândeşte şi la alte soluţii.

Două variante se întrevăd: să devină clubul rezident pe Stade de France (80.000 de locuri), a cărui concesiune actuală (la care statul este acţionar) se încheie în 2025, sau să găsească un alt teren pentru a-şi construi noul stadion. „Am identificat două locaţii", spun cei din club, conform L’Equipe.

Potrivit informaţiilor sursei citate, prima dintre aceste două locaţii ar fi la Poissy, unde PSG îşi construieşte viitorul centru de antrenament şi unde nu este exclusă posibilitatea de a completa şi cu un stadion. Cel de-al doilea amplasament ar fi la hipodromul Saint-Cloud (Rueil-Malmaison).

Consiliul din Paris cere aproximativ 350 de milioane de euro, potrivit unor surse, pentru a vinde Parc des Princes. O sumă considerată mult prea mare de către conducătorii parizieni care au investit deja 85 de milioane de euro pentru a renova incinta, cu ocazia Euro 2016.

Liderii din Qatar sunt gata să investească 500 de milioane de euro în Parc des Princes dacă vor deveni proprietari. „Vrem să găsim un acord rezonabil, dar astăzi consiliul din Paris este pe altă planetă", spun cei de la PSG, conform, L’Equipe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici