Putin: Suntem pregătiţi să organizăm CM de patinaj artistic

Primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, după o discuţie cu ministrul sportului, Vitali Mutko, că Rusia este pregătită să organizeze CM de patinaj artistic, care nu mai poate fi găzduit de Japonia după cutremurul şi tsunamiul din această regiune, informează RIA Novosti.

29 afișări
Imaginea articolului Putin: Suntem pregătiţi să organizăm CM de patinaj artistic

Putin: Suntem pregătiţi să organizăm CM de patinaj artistic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este un eveniment foarte costisitor şi putem acoperi toate cheltuielile", a spus Putin, care a precizat că astfel sare în ajutorul colegilor japonezi şi al forului internaţional de patinaj, ISU.

El a menţionat însă că Rusia nu va insista să fie ea organizatoarea competiţiei.

Adjunctul Ministerului Sporturilor Rus, Iuri Nagornih, a precizat că evenimentul ar putea avea loc fie la mijlocul lunii aprilie, fie după 15 mai, pentru a nu coincide cu Campionatul Mondial de hochei din Slovacia, care se va desfăşura între 29 aprilie şi 15 mai.

Finlanda, Canada şi Statele Unite ale Americii sunt celelalte ţări care s-au oferit să găzduiască CM de patinaj artistic din 2011.

Federaţia japoneză (JSF) a anunţat, luni, că a renunţat definitiv la organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic din acest an. În data de 14 martie, la trei zile după cutremurul din Japonia urmat de tsumani şi după apariţia problemelor la centrala nucleară Fukushima, ISU a decis că oraşul Tokyo nu poate găzdui deocamdată Campionatele Mondiale de patinaj artistic. Ulterior, JSF şi-a exprimat speranţa de a organiza competiţia în septembrie sau în octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici