Rada: Discuţia cu Dică s-a terminat pe teren

Fundaşul stelist Ionuţ Rada a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că cearta cu mijlocaşul Nicolae Dică, de la finalul partidei cu Gloria Bistriţa, s-a terminat pe teren.

2 afișări
Imaginea articolului Rada: Discuţia cu Dică s-a terminat pe teren

Rada: Discuţia cu Dică s-a terminat pe teren

"Astfel de discuţii au loc în timpul meciului sau după meci şi nu vreau ca lumea să înţeleagă că se întâmplă cine ştie ce în vestiarul Stelei, că toată lumea se bate sau că e debandadă. Discuţia s-a terminat tot pe teren. La vestiare ne-am liniştit şi fiecare şi-a dat seama că a greşit. E normal ca unul sau altul să reacţioneze ca mine şi Dică. Am vorbit cu el, am spus lucrurilor pe nume, fiecare a spus ce avea de spus, lininştit, civilizat, iar lucrurile au intrat în normal. Nu e normal ca suporterii să înţeleagă greşit că Dică s-a purtat urât cu mine, că el reproşează şi ceartă pe toată lumea. El face parte din echipă şi multe dintre performanţe i se datorează lui. Suporterii nu trebuie să înţeleagă că, fiind căpitan, Dică are dreptul să facă ce vrea", a spus Rada.

El a afirmat că nu doreşte să se facă prea mult "tam-tam" pe seama incidentului de la finalul partidei cu Gloria Bistriţa. "Rezultatul cu Gloria a fost cel pe care ni-l doream şi am realizat acest lucru împreună, ca o echipă. Astfel de discuţii au loc mai tot timpul la echipe. N-aş vrea să se facă tam-tam pe acest lucru. A fost doar o simplă discuţie tensionată, normală, după un meci tensionat. În ultima vreme rezultatele nu au fost prea bune şi era normal să fie o tensiune mai mare. Era de aşteptat o astfel de încărcătură emoţională, mai ales că e sfârşit de tur", a completat Rada.

Fundaşul stelist a menţionat că este vina lui pentru acel conflict, deoarece totul a pornit de la o greşeală de-a sa. "Uneori nervii nu mai pot fi controlaţi, aşa cum a fost acum. Totul a plecat de la faza din ultimul minut, când am apreciat greşit acea minge şi eram eu, în primul rând, supărat, pentru că puteam lua gol. Toată lumea era supărată, inclusiv eu, care eram implicat. Am vrut să clarific lucrurile că totul s-a rezolvat şi e bine, pentru ca imaginea Stelei să nu fie afectată de un asemenea incident. Că a ieşit la iveală acest lucru într-un moment nepotrivit e greşeala mea, pentru că m-am enervat prea tare. Se mai întâmplă, e un campionat foarte important şi toată lumea este nervoasă. E normal să te descarci cumva, dar cum am făcut noi, nu a fost prea frumos. Nu s-a discutat despre amenzi, vom vedea dacă vom fi amendaţi, dar amenda e mai puţin importantă, important e că totul s-a rezolvat", a adăugat Rada.

Ionuţ Rada a adăugat că jucătorii echipei Steaua au dat dovadă că pot forma un grup, dar rezultatele mai slabe din ultima vreme nu le-au permis fotbaliştilor să fie prea relaxaţi. "După un rezultat obţinut greu, muncit, cum a fost cu Bistriţa, e normal să fii obosit şi să nu mai gândeşti cum trebuie. Pe de-o parte e bine că au intervenit colegii pe teren. Ei ştiu cum e să fii nervos şi să spui un lucru, pe care apoi să îl regreţi. E bine că ne ajutăm între noi. La rece s-au reglat lucrurile şi fiecare a spus frumos ce avea de spus. Nu e vorba de reproşuri, pentru că fiecare face ceva bun, fiecare greşeşte. Şi eu îi mai spun în timpul meciului «trebuie să vii în stânga sau în dreapta». Problema e că se putea rezolva mai uşor treaba respectivă şi evita această discuţie. Colegii ne-au calmat pe teren. Dăm dovadă că trebuie să fim o echipă şi să ne ajutăm. Nimeni dintre jucători nu a ţinut partea vreunuia dintre noi", a subliniat acesta.

Rada a subliniat că jucătorii Stelei se respectă reciproc: "Dică e la fel de respectat ca Rădoi, toţi ne respectăm reciproc. Apar şi poate vor mai apărea discuţii, important e să avem curajul să ne privim în ochi şi să putem spune: «Am greşit» sau «Îmi cer scuze». Dacă fiecare merge pe drumul lui, atunci echipa are de suferit".

La finalul meciului Steaua - Gloria Bistriţa de luni, scor 1-0, restanţă din etapa a XI-a a Ligii I, în momentul în care au mers să salute galeria, Ionuţ Rada şi Nicolae Dică au avut un conflict verbal, cei doi fiind despărţiţi de antrenorul Marius Lăcătuş. Dică i-a reproşat lui Rada o eroare de plasament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici