Rădoi: Nu ne cerem scuze în genunchi, dar trebuie să batem Insulele Feroe

Jucătorul reprezentativei României Mirel Rădoi a declarat, luni, cu două zile înaintea meciului cu Insulele Feroe, din preliminariile CM 2010, că el şi coechipierii săi nu îşi cer scuze în genunchi pentru umilinţa de la Belgrad, dar trebuie să câştige miercuri.

28 afișări
Imaginea articolului Rădoi: Nu ne cerem scuze în genunchi, dar trebuie să batem Insulele Feroe

Rădoi: Nu ne cerem scuze în genunchi, dar trebuie să batem Insulele Feroe (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

"O înfrângere cu 0-5 nu este binevenită niciodată, nu avem nicio scuză, dar partea bună a lucrurilor este că avem un nou meci peste doar câteva zile şi putem trece mai uşor peste eşecul de la Belgrad. E greu să uităm repede această înfrângere, dar ne aşteaptă un meci în care o eventuală ruşine ar fi mult mai mare. Nu ne-am gândit să ne cerem scuze suporterilor în genunchi, cum fac alte echipe, trebuie să arătăm pe teren că suntem bărbaţi şi să câştigăm acest meci. Suntem datori publicului cu o victorie miercuri. Trebuie să câştigăm şi pentru a ne putea asigura locul în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor din preliminariile pentru Euro 2012", a spus Rădoi.

Internaţionalul român a mai declarat că nu a existat o lipsă de motivaţie a echipei României, la Belgrad.

"Noi am avut motivaţie. În primul rând, trebuie să îţi faci datoria de fotbalist profesionist, în al doilea rând trebuie să-ţi faci datoria faţă de echipa naţională, iar apoi trebuia să luptăm şi pentru rămânerea în urna a doua valorică".

Rădoi consideră că toţi jucătorii care au fost pe teren la Belgrad, în echipa României. sunt vinovaţi pentru eşec, nu doar Mutu şi Andrei Cristea, surprinşi într-un restaurant cu câteva nopţi înaintea meciului.

"Nu trebuie să facem un mare caz din ceea ce au făcut Mutu şi Adrian Cristea, pentru că asta se întâmpla cu patru nopţi înainte şi ei nici nu au ratat la Belgrad mai multe ocazii cu poarta goală. Şi noi, care am stat cuminţi acasă, am jucat prost la Belgrad. Nu putem pune înfrângerea doar în cârca lor, toţi jucătorii care am fost pe teren suntem vinovaţi. Dar totuşi, suntem la echipa naţională şi trebuie să avem grijă de imaginea noastră, pentru că i-am putea afecta şi pe ceilalţi jucători".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici