Rădulescu: Antrenorii care conduc a doua echipă sub acoperirea altor funcţii vor fi sancţionaţi

Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că tehnicienii care încalcă regulamentul şi conduc o a doua echipă din acelaşi eşalon într-un sezon sub acoperirea unei alte funcţii vor fi sancţionaţi de Comisia de Disciplină.

16 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: Antrenorii care conduc a doua echipă sub acoperirea altor funcţii vor fi sancţionaţi

Rădulescu: Antrenorii care conduc a doua echipă sub acoperirea altor funcţii vor fi sancţionaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă Andone, de exemplu, vine cu un contract de director sportiv şi se dovedeşte că de fapt conduce antrenamentele şi echipa de pe bancă, atunci Comisia tehnică poate să facă o anchetă. Şi dacă se constată acest lucru, cazul antrenorului şi al clubului se înaintează Comisiei de Disciplină, iar aceasta decide în consecinţă pentru această abatere", a spus Rădulescu.

Oficialul FRF a menţionat că nu cunoaşte sancţiunile pe care le-ar putea primi un antrenor dacă încalcă regulamentul.

"Clubul riscă în primul rând, pentru că a venit cu un contract de director sportiv, dar el este de fapt antrenor. Cu alte cuvinte, clubul minte opinia publică. Nu ştiu ce sancţiuni sunt, Comisia de Disciplină încadrează cazul. Şi antrenorul riscă, dar eu de când am înaintat cazul nu mai am ce face. Mi-am făcut datoria, din acel moment Comisia de Disciplină încadrează cazul, face anchetă şi aşa mai departe. În funcţie de rezultatele respective se trece la sancţiuni pentru club şi antrenor. Pentru că de asta avem legi, să fie respectate. Iar cei care nu le respectă să suporte sancţiunile", a adăugat Mircea Rădulescu.

Prevederile articolului 17 aliniat 1 din Regulamentul privind Statutul antrenorului, Capitolul V - "Drepturile si obligaţiile antrenorului de fotbal", au intrat în vigoare la începutul sezonului 2008-2009, după ce au fost aprobate în şedinţa Comitetului Executiv al FRF. "Începând cu anul competiţional 2008 – 2009, pe toată durata unui sezon, un antrenor va putea semna un contract de muncă: a) cu o singură echipă din Liga I; b) cu o singură echipă din aceiaşi Serie în cazul cluburilor de Liga a 2 a, respectiv Liga a 3 a", se arată în acest regulament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici