Rainea: Am greşit în maxim 5 partide în 25 de ani, Corpodean are 5 meciuri conduse prost pe an

Preşedintele de onoare al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Rainea, fost deţinător al recordului celor mai multe meciuri conduse în Liga I, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Corpodean, actualul recordmen al partidelor arbitrate, a greşit la câte cinci meciuri pe an.

179 afișări
Imaginea articolului Rainea: Am greşit în maxim 5 partide în 25 de ani, Corpodean are 5 meciuri conduse prost pe an

Rainea: Am greşit în maxim 5 partide în 25 de ani, Corpodean are 5 meciuri conduse prost pe an (Imagine: Laurenţiu Mich/Mediafax Foto)

"M-a întrecut cu un singur joc şi nu spune multe treaba asta. Dar, în numărul ăsta de meciuri arbitrate, câte a condus prost? Eu la câte meciuri am arbitrat, am condus prost cinci meciuri maxim în 25 de ani. El are meciuri proaste patru, cinci într-un an. Recordul meu a ţinut din 1982 până acum. Contează la sfârşit ce-ai făcut în acest număr de jocuri", a spus Rainea.

Nicolae Rainea a precizat că, pe plan internaţional el a arbitrat la un nivel mult mai înalt decât Sorin Corpodean.

"Nu numărul de jocuri contează, asta este o statistică. Cel mai bun arbitru nu e ăla care are cele mai multe jocuri, cel mai bun arbitru e ăla care s-a dus la un Campionat Mondial, un Campionat European, la Olimpiadă, care a arbitrat vreo trei, patru finale, ăla e cel mai bun arbitru. Corpodean are doar câteva meciuri pe plan internaţional. Totuşi, este o performanţă să arbitreze atâtea meciuri în primul eşalon. Nu ştiu cum s-a ajuns să conducă atâtea jocuri, trebuie întrebaţi cei care l-au delegat", s-a întrebat Rainea.

Arbitrul Sorin Corpodean a condus 268 de meciuri în prima ligă şi l-a depăşit pe Nicolae Rainea în clasamentul cavalerilor fluierului cu cele mai multe meciuri în Liga I, cu o singură partidă.

Nicolae Rainea a condus cinci meciuri la turneul final al Cupei Mondiale (unul în 1974, două în 1978 şi două la ediţia din 1982) reuşind să arbitreze şase campioane mondiale: Argentina, Brazilia, Uruguay, Germania, Anglia şi Italia. De asemenea, Rainea a condus finala Cupei Campionilor Europeni din 1983, dintre Hamburger SV şi Juventus Torino (scor 1-0), precum şi finala Campionatului European din 1980, RFG - Belgia (scor 2-1).

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Tribunalul Argeş a hotărât, în urmă cu peste o săptămână, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici