Raliul Argeşului revine oficial în calendarul motorsportului după nouă ani

Raliul Argeşului, una dintre competiţiil de tradiţie ale automobilismului românesc, va reveni după 9 ani în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi chiar va deschide sezonul 2019, anunţul oficial fiind făcut cu ocazia unei conferinţe de presă, informează Federaţia Română de Automibilism Sportiv.

102 afișări
Imaginea articolului Raliul Argeşului revine oficial în calendarul motorsportului după nouă ani

Raliul Argeşului revine oficial în calendarul motorsportului după 9 ani

Competiţia se va desfăşura în perioada 2-4 mai, iar una dintre marile surprize pregătite de organizatori este faptul că piloţii vor avea ocazia din nou să îşi arate măiestria atât în zona stadionului Nicolae Dobrin din Piteşti, acolo unde va avea loc proba super specială, dar şi la poalele Transfăgărăşanului. De altfel, traseul raliului se întinde în unele dintre cele mai importante zone turistice ale judeţului, de la barajul Vidraru, la Curtea de Argeş şi Cetatea Poenari.

”Suntem bucuroşi că putem continua tradiţia automobilismului sportiv, repunând pe harta naţională Raliul Argeşului, după 9 ani. Îmi face o deosebită plăcere să reînnoim acest nobil sport, iar desfăşurarea acestei competiţii extraordinare onorează judeţul Argeş şi în egală măsură pe noi toţi. Suntem onoraţi să fim parteneri la acest mare eveniment sportiv şi aşteptăm un număr cât mai mare de argeşeni, dar şi de iubitori de automobilism din toate colţurile ţării să fie prezenţi, să descopere Argeşul!”, a declarat Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, partenerul oficial al competiţiei.

Pentru evenimentul organizat de DTO Rally Team se aşteaptă un număr aproximativ de 80 de echipaje, aceasta fiind şi limita maximă admisă de regulamentul particular. „Ne bucurăm deja de un interes important din partea sportivilor, care vor să fie prezenţi la această etapă. Suntem fericiţi că am reuşit performanţa de a readuce Argeşul în prim planul raliurilor”, a declarat Cristian Dolofan.

Norris Măgeanu, în prezent preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), a fost cel care a organizat ultima ediţie a Raliului Argeşului, în 2010. „Mă bucur atât ca argeşean, cât şi ca preşedinte al federaţiei, pentru că o competiţie care a fost tot timpul la înălţime se întoarce. Cu siguranţă toată suflarea motorsportului are aşteptări mari şi cu siguranţă va ieşi un eveniment deosebit”, a afirmat preşedintele FRAS.

Unul dintre principalii candidaţi la câştigarea etapei va fi, fără doar şi poate, chiar argeşeanul Vali Porcişteanu, vicecampion naţional absolut în sezonul trecut şi campion în 2011. Acesta va beneficia de o nouă maşină de concurs pentru 2019, un Citroen C3 R5, cu care speră să îl învingă pe rivalul său de la Cluj Napoca, Simone Tempestini. „Nu pot decât să spun că aştept enorm startul, sunt motivat să obţin cele mai bune rezultate în acest an, iar gândul că voi fi acasă îmi oferă încredere”, a afirmat cel mai bine cotat pilot al Argeşului.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2019 va avea un total de 8 etape în 2019. După runda din Argeş, vor continua cele din Arad, Bacău, Harghita, Sibiu, Iaşi, Cluj şi Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici