Rapid, favorită la promovarea directă în Liga 1 după ce a învins Dunărea Călăraşi

Rapid Bucureşti a câştigat, vineri, meciul de pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi, scor 1-0, în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, şi a devenit principala favorită la promovarea directă în Liga 1, în timp ce călărăşenii se menţin pe locul de baraj.

820 afișări
Imaginea articolului Rapid, favorită la promovarea directă în Liga 1 după ce a învins Dunărea Călăraşi

Rapid, favorită la promovarea directă în Liga 1 după ce a învins Dunărea Călăraşi

Singurul gol al meciului a fost înscris de către Rafa Jorda, în minutul 27. Valentin Andrei a pasat greşit la mijlocul terenului, Popa a interceptat şi i-a trimis pe culoar lui Martin, acesta a pătruns în careu pe dreapta şi a şutat din unghi la colţul scurt, portarul Lungu a respins în faţă, iar Rafa Jorda, pe fază, înscrie cu capul peste goalkeeper.

În urma acestui rezultat, Rapid ocupă locul 1 în play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, cu 34 de puncte. De cealaltă parte, Dunărea Călăraşi se află pe poziţia secundă în clasament, cu 31 de puncte.

RAPID: Drăghia - N. Vasile (cpt.), Fran Cruz, Avrămia, Fota - R. Costin, Luque, I. Popa - Martin, Rafa Jorda (N’Koyi 82'), Raiciu (Tudoran 73'). Antrenor: Dan Alexa.

DUNĂREA CĂLĂRAŞI: C. Lungu - Ţenea, Bumbac, Bg. Panait (cpt.), Vădrariu - Kanda, Sg. Popescu, Sil. Matei (Preoteasa 82'), Al. Stoica - Val. Andrei (M. Popescu 46'), Val. Alexandru. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Arbitri: George Cătălin Găman, Daniel Mitruţi, Adrian Popescu.

În precedentele două meciuri dintre cele două echipe, în cadrul sezonului regulat, Rapid s-a impus tot cu 1-0 în ambele jocuri. La Călăraşi, golul a fost reuşit de Robuste (70), iar în Giuleşti a marcat George Tudoran (66).

Săptămâna viitoare are loc la Călăraşi meciul revansă, din returul play-off-ului. Dunărea va avea însă un mic dezavantaj având în vedere că va trebui să nu se mai bazeze pe aportul publicului, întrucât a primit o sancţiune de a juca cu porţile închise în următoare două meciuri de pe teren propriu.

Tot vineri, în play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, Farul Constanţa învins categoric în deplasare pe SC Bacău, scor 5-1. Dumitriu a marcat singurul gol al băcăuanilor (minutul 32), în timp ce pentru constănţeni au înscris Pătulea (minutele 14 şi 43), Munteanu (56'), Burcă (63') şi Chiţu (68'). În urma acestui rezultat, ambele echipe au 22 de puncte. Bacăul este pe locul 5, graţie unui golaveraj superior, în timp ce Farul este pe 6.

Într-un meci început la ora 11.00, FC Clinceni a trecut de Dacia Unirea Brăila cu scorul de 2-1, pe teren propriu. Alexandru Muscă a deschis scorul pentru brăileni în minutul 13, dar ilfovenii au întors scorul prin Costin Gheorghe (68') şi Daniel Buia (90+4'). Dacia Unirea Brăila rămâne la locul 3 în play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, cu 28 de puncte. FC Clinceni se află pe poziţia a 4-a, cu 27 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici