Rapid, premiată: Cristiano Bergodi a fost ales de LPF să conducă echipa ideală a sezonului regular

  • Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat marţi componenţa echipei ideale a sezonului regular din Superligă.
  • La baza alegerilor făcute stau statisticile LPF.
  • S-au luat în calcul prezenţele nominalizaţilor în echipa ideală a fiecărei etape, punctajul din fiecare rundă cumulat şi datele interne ale LPF.
317 afișări
Imaginea articolului Rapid, premiată: Cristiano Bergodi a fost ales de LPF să conducă echipa ideală a sezonului regular

Flit pentru FCSB: Cristiano Bergodi, ales de LPF să conducă echipa ideală a sezonului regular

Nu au fost trecute cu vederea nici nominalizările făcute de comentatorii televiziunilor difuzoare ale SuperLigii României pentru ”Jucătorul meciului”.

Statisticile LPF luate în considerare au fost numărul de meciuri jucate, golurile marcate, pasele decisive şi diverse alte notificări.

FCSB este echipa cu cei mai mulţi jucători nominalizaţi în echipa sezonului regular. Rapid Bucureşti are la rândul ei patru reprezentanţi, unul fiind antrenorul Cristiano Bergodi, desemnat tehnicianul celui mai bun unsprezece al sezonului regular.

CFR Cluj şi Universitatea Craiova au câte doi jucători în echipa ideală, ceea ce face ca aceasta să aibă în componenţă reprezentanţi doar de la primele patru echipe din clasamentul final, după 30 de etape.

Portar

Ştefan Târnovanu (FCSB / 30 meciuri) - Integralist, a strâns 13 meciuri fără gol încasat, cele mai multe dintre toţi portarii care au activat în ediţia curentă.

Fundaşi

Christopher Braun (FC Rapid 1923 / 29 meciuri) - Experienţa lui s-a dovedit a fi un mare câştig pentru giuleşteni. A prins de şapte ori „Echipa etapei".

Siyabonga Ngezana (FCSB / 23 meciuri) - Debutant în fotbalul european în stagiunea 2023-2024, a devenit rapid stâlpul celei mai bune defensive din sezonul regulat.

Paul Iacob (FC Rapid 1923/ 28 meciuri) - Deşi a început sezonul ca rezervă, a profitat de şansa primită şi, din momentul în care a fost introdus titular, a rămas pe teren toate minutele în următoarele 27 de partide. A crescut fantastic valoric lângă mult mai experimentatul Săpunaru, devenind un pilon de bază în drumul Rapidului spre locurile fruntaşe.

Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova / 27 meciuri) - Este cel mai ofensiv fundaş din campionat. A înscris de două ori şi a pasat decisiv de opt ori. De şase ori a fost inclus în „Echipa etapei".

Mijlocaşi

Darius Olaru (FCSB / 27 meciuri) - Căpitanul roş-albaştrilor a făcut un sezon formidabil. A înscris de 14 ori, şase dintre reuşite fiind izbutite în disputele cu formaţiile din Top 6, fiind cel mai bun la acest capitol dintre toţi fotbaliştii care vor evolua în play-off.

Karlo Muhar (CFR 1907 Cluj / 28 meciuri) - Titular incontestabil în linia de mijloc, a marcat şapte goluri şi a oferit două pase decisive. A arătat de fiecare dată maturitate în joc.

Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova / 28 meciuri) – „Piticul atomic" al Universităţii Craiova este jucătorul din campionat cu cele mai multe contribuţii ofensive: 11 goluri marcate, 10 pase decisive şi trei penalty-uri scoase şi transformate de un alt coleg. A participat activ la 51 % dintre golurile grupării oltene.

Atacanţi

Philip Otele (CFR 1907 Cluj / 30 meciuri) - A fost jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise din acţiune, 13 reuşite. În plus, a contribuit la performanţele echipie şi cu şase pase decisive.

Albion Rrahmani (FC Rapid 1923 / 15 meciuri) - A impresionat încă de la debutul în tricoul vişiniilor giuleşteni, când a înscris o dublă. A continuat prestaţiile formidabile, reuşind alte 11 goluri şi trei pase decisive.

Florinel Coman (FCSB / 27 meciuri) - Trece prin cea mai bună perioadă din carieră. Şeptarul roş-albaştrilor a fost principalul pericol pentru apărările adverse. A înscris de 14 ori, a oferit opt pase decisive, a fost fotbalistul desemnat de cele mai multe ori „Jucătorul meciului" (de 11 ori) şi a prins de cele mai multe ori ‚Echipa etapei" (de 10 ori).

Antrenorul sezonului regular

Cristiano Bergodi (FC Rapid 1923) - Instalat cu doar câteva zile înaintea startului campionatului, a gestionat perfect momentele dificile întâlnite pe parcursul celor 30 etape. Condusă de experimentatul tehnician italian, Rapid a fost echipa cu cele mai multe puncte scoase din duelurile cu primele şase clasate. A fost de cele mai multe ori desemnat „Antrenorul etapei", de cinci ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici