Rapid şi Dinamo au remizat, scor 2-2, în Liga I

Echipa Rapid a încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-2), meciul susţinut, duminică seară, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, în compania formaţiei Dinamo, în derbiul etapei a XXX-a a Ligii I.

129 afișări
Imaginea articolului Rapid şi Dinamo au remizat, scor 2-2, în Liga I

Rapid şi Dinamo au remizat, scor 2-2, în Liga I (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de D. Kone '33 (autogol), Ioniţă '37 / Andrei Cristea '11, Alexe '24

0-1: Andrei Cristea a primit o pasă de la Adrian Cristea şi a dechis scorul cu un lob peste portarul Mircea Bornescu, de la aproximativ 17 metri.

0-2: Marius Alexe a majorat scorul după un şut cu latul, în urma unei centrări venite de la Andrei Cristea.

1-2: Herea a executat o lovitură liberă la colţul scurt, George Curcă a scăpat balonul în faţă şi Ioniţă a reluat, pe jos, la colţul lung, iar Djakaridja Kone a încercat să respingă de pe linia porţii însă a trimis în plasă.

2-2: Scarlatache a respins o centrare a lui Bozovici, mingea a ajuns la Ioniţă care a restabilit egalitatea cu un şut la firul ierbii, balonul atingând bara înainte de a intra în plasă. Imediat după gol, mai mulţi suporteri de la tribuna oficială i-au înjurat pe acţionarii clubului Dinamo prezenţi la partidă, moment în care acţionarul principal al clubului Rapid, George Copos, a intervenit şi i-a rugat pe fani să nu îi mai jignească pe oficialii rivalilor.

În minutul 42, Cristian Pulhac l-a faultat din spate pe Cristian Săpunaru şi a primit al doilea cartonaş galben în mai puţin de trei minute, fiind eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan.

În minutul 90+3, Bozovici a simulat un fault în careu şi a primit cartonaş galben, iar jucătorii celor două echipe au început să se împingă. Incidentele au durat aproximativ două minute, iar Bozovici l-a agresat uşor pe Mărgăritescu şi a primit al doilea cartonaş galben fiind eliminat. În cursul aceloraşi evenimente jucătorii Florin Bratu şi Cristian Săpunaru s-au lovit reciproc.

La finalul partidei, Mircea Bornescu şi antrenorul cu portarii, Ion Manu, s-au îndreptat spre brigada de arbitri reproşându-le vehement maniera de arbitraj. Mai mulţi oficiali ai clubului Rapid, precum şi câţiva oameni de ordine au intervenit pentru a calma spiritele.

Imediat după fluierul de final al arbitrului Ovidiu Haţegan, un suporter giuleştean a reuşit să intre pe gazon şi i-a cerut tricoul lui Costin Lazăr. După ce căpitanul formaţiei giuleştene şi-a scos tricoul, suporterul a fost ridicat de stewarzi.

Rapid: 33. Bornescu - 21. Săpunaru, 3. Fernandes, 28. Ad. Iordache, 19. Bozovici - 20. Grigorie (10. Herea '32), 6. Matici, 15. Lazăr, 7. Cesinha (2. Helder '53) - 30. Spadacio - 11. Ioniţă (9. Răduţă '68). Antrenor: Ioan Andone.

Dinamo: 36. Curcă - 14. Molinero, 25. Scarlatache, 4. Moţi, 3. Pulhac - 22. Torje, 5. D. Kone (26. Mărgăritescu '74), 20. Ad. Cristea, 10. Alexe - 17. A. Cristea (15. Bratu '90+2), 9. M. Niculae (8. D. Grigore '46). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonşae galbene: Ad. Iordache '20, Săpunaru '35, Herea '74, Bozovici '90+3, 90+4, Bornescu '90+5 / Alexe '20, Torje '32, Pulhac '40, '42, Molinero '67, Moţi '85.

Cartonaş roşu: Bozovici '90+4 / Pulhac '42

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Octavian Şovre, Aurel Oniţă (asistenţi) - Claudiu Baboia (rezervă).

Observatori: Mircea Mihail, Patriţiu Abrudan.

Supervizor: Ioan Igna.

La partidă au asistat aproximativ 13.000 de spectatori, printre care şi un grup de aproximativ 400 de fani ai echipei Dinamo. Suporterii din galeria Rapidului au aruncat, la începutul meciului, mai multe petarde şi torţe pe gazon.

La tribuna oficială a fost prezent şi fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, despre care, în ultima perioadă, s-a vehixculat că ar putea prelua, din vară, funcţia de preşdinte al clubului Rapid. De asemenea, la meciul de pe stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu", au mai asistat şi foştii jucători rapidişti Marius Şumudică, Dumitru Târţău, Bogdan Andone şi Daniel Pancu, impresarul Ioan Becali, selecţionerul Răzvan Lucescu şi fostul acţionar al FC Dinamo, Gigi Neţoiu.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici